Gezellige drukte voor Roy

19 november 2008 om 00:00 Nieuws

,,Oh, daar is hij, daar is hij! Niet zo bang zijn, wel naar ‘m toe rennen hoor!”, hoor je een paar meiden roepen. Toeterend komt de witte limousine de Poststraat inrijden. Ook versierd met gele ballonnen en natuurlijk posters van Roy met foto en een algemeen telefoonnummer.

Fans komen uit het hele land voor Van Iersel PUTTEN - Geen honderden gillende meiden aan de Poststraat bij Royal Fashion, maar een gezellige drukte. Het publiek bestaat voornamelijk uit tienermeisjes, maar hier en daar loopt er ook een jongen tussen. En ook moeders die meekomen met hun kroost, vinden het best leuk om Roy in levende lijve te zien. Het pand van Royal Fashion is versierd met enorm veel gele ballonnen, dus van veraf is er al duidelijk dat er iets te gebeuren staat.

door Joke van Westing

Als eerste stapt de vader van Roy uit. ,,Roy heeft de trein gemist, hij komt een half uur later”, roept hij. Maar dan stapt Roy toch uit, lacht lief naar de meisjes en dat is eigenlijk al voldoende voor de dames.

De vader van Roy lijkt wel een megaster. Ontzettend enthousiast en duidelijk enorm trots op zijn zoon deelt hij gele sjaals en parapluutjes uit. ,,Ja, zolang de voorraad strekt hoor” en ,,ik lijk Sinterklaas wel.” Maar bijna iedereen kan de knalgele sjaal om zijn nek doen, er zijn er genoeg.

Roy poseert met wat meisjes voor een foto en zij zijn hier heel blij mee. Dan verdwijnt hij het pand in om handtekeningen uit te delen en vragen te beantwoorden en ook hier worden nog foto’s gemaakt.

Enorme fans

Er zijn zelfs meisjes helemaal uit Bergen op Zoom, Woudrichem, Eindhoven gekomen om Roy te ontmoeten. Waarom helemaal naar Putten? Het blijken enorme fans te zijn. Sandra Dekker en Denise Pothoven hebben elkaar ontmoet bij de artiesteningang van de musical Tarzan. Sandra heeft de musical al negentien keer gezien. Denise een paar keer minder, maar toch ook al vijf keer. Samen hebben zij een fanclub opgericht. De fanclub bestaat sinds september en heeft nu 223 fans.

Familie

Zus Michelle is ook aanwezig. Ook zij is enorm trots op haar oudere broer. Zingen kan ze ook, blijkt bij navragen. In het verleden heeft de hele familie wel eens op een podium gestaan in Amersfoort. ,,De hele familie heeft wel een beetje talent”, vertelt ze voorzichtig. De moeder van Roy blijkt in 1980 bij de Ted de Braakshow gewonnen te hebben. Na afloop werd er gezongen en werd ze ‘ontdekt’. ,,Maar die tijd was heel anders, ik heb er niet veel mee gedaan”, vertelt ze.

Ondertussen hoor je overal veel gegiechel en gaat Roy gewillig met iedereen op de foto. De meisjes uit Brabant staan buiten te wachten. ,,We krijgen zo een VIP-behandeling”, vertellen ze. ,,We mogen met hem in de limousine, we hebben namelijk een liedje voor hem gemaakt en dat gaan we dan voor hem zingen. We hopen natuurlijk dat hij dan voor ons ook een liedje gaat zingen.”

Tarzan

Roy van Iersel is voorlopig nog te zien in de musical Tarzan en is druk met het volgen van extra zang- en toneellessen.

Website

De website van zijn fanclub is www.clubs.nl/393344/offici_le_Roy_van_Iersel_fanclub, en de officiële website van Roy waar alle informatie over hem te vinden is, is www.RoyvanIersel.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie