Van Putten? ‘Een goeie kerel’

26 november 2008 om 00:00 Nieuws

Fractievoorzitter Luitjes: ,,We wilden weten of de Puttenaren hun burgemeester kenden en hoe zij over hem oordelen. We toonden de mensen een foto van de burgemeester zonder ambtsketen en vroegen de mensen of zij de man herkenden. De overgrote meerderheid herkende de burgemeester. Ook de mensen die permanent in een recreatiebungalow wonen herkenden hem. De meeste mensen wisten ook dat er een herbenoemingsprocedure gaande is. Opvallend vaak lieten mensen ongevraagd spontaan de kreet “hij mag blijven” vallen.” In totaal zijn er een kleine tachtig mensen bevraagd naar hun mening over de burgemeester. Luitjes: ,,Het blijkt dat de mensen die hem hem ontmoet hebben, een positief beeld hebben. Bij de jeugd is hij veel minder bekend. Maar ook bij jongeren komt hij betrouwbaar over.”

PUTTEN - ,,Dat is de burgemeester. Een aardige man.” Deze en soortgelijke reacties kregen leden van de fractie van PvdA/GroenLinks vaak te horen, toen zij onlangs op de wekelijkse markt Puttenaren naar hun mening over de burgemeester vroegen. De fractie wil de resultaten van het onderzoek mee laten wegen bij het standpunt over de herbenoeming van burgemeester Van Putten. De fractie van PvdA/GroenLinks doet niet mee aan de besloten overleggen over de herbenoeming van burgemeester Van Putten. ,,We willen juist weten wat de inwoners vinden van hun ‘burgervader’.”

door Henk Brinkman

Naast veel positieve opmerkingen worden er ook kritische noten gekraakt. ,,Als we een brief naar de burgemeester schrijven duurt het wel lang voordat we antwoord krijgen”. Ook mag hij wel meer doen voor jongeren. Een enkeling vindt dat het na twee termijnen tijd wordt voor een nieuwe burgemeester.

Luitjes wilde zich nog niet vastleggen op een standpunt van zijn partij over de herbenoeming van de burgemeester. ,,Maar de uitkomsten van ons onderzoek zullen wel heel zwaar meewegen bij onze standpuntbepaling.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie