Nieuw concept bij Sowieso

26 november 2008 om 00:00 Nieuws

Dus borrelen vooraf of natafelen, desgewenst in gemakkelijke stoelen bij de open haard. Het interieur is dan ook verder geheel aangepast op ons concept, lambrisering van sloophout, comfortabele banken, en stoelen waar men zich lekker in weg kan laten zakken”. Jeroen van Eck (27) ziet het al helemaal voor zich, al is het restaurant nog niet geheel klaar. ,,Dit voorjaar beginnen we met het terras, dat duidelijk dezelfde sfeer zal krijgen. Ook hier zullen weer de banken te vinden zijn, net als het haardvuur. We hebben maar één doel: ervoor zorgen dat genieten centraal komt te staan. Wij bereiden alles vers, daar was de keuken te klein voor. Die is dus vergroot. Ook de bar is geheel vernieuwd en uitgebouwd. Tevens komt er een zogenaamde aanschuiftafel, waar men gezellig met willekeurige gasten kan eten wat de pot schaft, zoals een stamp- of stoofpot of een pasta. Liefst wel even van tevoren reserveren om tussen 17.30 en 18.30 verzekerd te zijn van een plaats”. De naam SowieSo is bewust gekozen. “Het straalt eigen visie en zekerheid uit en er is veel mee te doen via woordspelingen.”

PUTTEN – Horeca- ervaring had hij al ruimschoots, in het café-circuit. Bij een cursus horecamanagement ontmoette hij een stel waar het meteen mee klikte. Zij werden de nieuwe eigenaren van restaurant SowieSo aan de Garderenseweg 9 en 9A. “Rob Janmaat en Heidi van der Haar hebben dezelfde ideeën als ik over vernieuwing, vandaar het ontstaan van dit concept, dat wij gezamenlijk gaan verwezenlijken. Een restaurant moet meer zijn dan een plaats om te eten, men moet er comfortabel kunnen relaxen.

door Lennie Dekker

Van Eck, die bedrijfsleider wordt, zal zelf bij alle taken meedraaien. “Je leert een bedrijf pas goed kennen als je alles doet, van de bediening tot meehelpen in de keuken, achter de bar staan of inkopen”. Voor de echte kookkunst, die de Nederlandse en Franse keuken zal bestrijken, is een zelfstandige kok en een leerlingkok aangetrokken. “Er zullen zeker de gerechten op het menu komen die men in Putten graag ziet, zoals een kogelbiefstuk, vis, maaltijdsalades en (tomaten)soep, maar uiteraard ook een aantal specialiteiten, zoals gamba’s of eendenborst. We willen vernieuwend zijn en blijven”. Ook een uitgebreid borrelgarnituur zal er genuttigd kunnen worden. Catering is een toekomstplan, voor feesten en partijen is de zaak zeer geschikt, aangezien het restaurant uit twee gescheiden gedeelten bestaat. Rustige live muziek is mogelijk.

Begin december opent Sowieso haar deuren, over openingsacties wordt nog gebrainstormd. Nu is SowieSo nog op zoek naar enthousiast personeel voor de bediening. De zaak is voorlopig te bereiken via 06-24145524 of via de hyves, www.sowiesogenieten.hyves.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie