Zanggroep van mensen met een bijzonderheid

3 december 2008 om 00:00 Nieuws

Ongeveer dertig jaar geleden is de eerste aanzet tot het zanggroepje gegeven door de familie Wolbers, die zich erg betrokken voelde bij mensen met een verstandelijke beperking. De naam Woldino’s is dan ook afgeleid van Wolbers. Het groepje groeide uit tot een officiële zanggroep voor de hele Noordwest-Veluwe. De leden komen dan ook uit diverse plaatsen.

De groep telt achttien leden, maar meer leden zijn welkom. De tien vrouwen en acht mannen zijn tussen de 19 en 60 jaar. ,,Het is een enorm diverse groep en dat maakt het heel leuk, maar wel erg intensief”, vertelt Cobie Brandsma. ,,Elke Woldinozanger heeft een andere benadering nodig. Vanwege het niveauverschil moet je ze per individu benaderen. Het zijn heel echte mensen, eerlijk en oprecht, mensen zonder een masker. Ze zijn gek op muziek en heel enthousiast. Maar toch zie ik ook veel eenzaamheid. Omgaan met deze groep vind ik heel verrijkend. Je hebt op een leuke manier contact met ze en je krijgt veel liefde terug.”

De meeste leden zingen, andere spelen alleen een instrument, zoals een orgel, blokfluit, tamboerijn, sambaballen, trommel of een xylofoon. Brandsma: ,,Er zijn leden die prachtig solo kunnen zingen. We hebben in de afgelopen jaren leuke resultaten behaald en sommige leden maken een hele ontwikkeling door.”

Het koor zingt christelijke liederen, opwekkingsliederen en liedjes van Elly en Rikkert. Vier à vijf keer per jaar heeft het een optreden, bijvoorbeeld in een kerk of in De Schauw of Elim. Eenmaal per jaar hebben ze een uitje. Dat wordt betaald uit de giften die ze bijvoorbeeld bij een optreden krijgen. En heel belangrijk: alle verjaardagen van de leden worden gevierd.

,,Het is een leuke, gezellige groep. Zij genieten enorm van het zingen, waardoor je zelf ook nog meer gaat genieten. Dat vind ik heel bijzonder”, besluit de dirigente.

Wie graag eens wil komen kijken of meedoen, is van harte welkom op een van de oefenavonden. Deze zijn eens per twee weken op vrijdag van 19.30 tot 21.00 uur in ‘de Aker’. Wie meer informatie wenst, kan contact opnemen met Cobie Brandsma, telefoon 0341-361347.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie