Myrthe Koopman naar district

10 december 2008 om 00:00 Nieuws

Haar vader, Martin Koopman is nog steeds verbaasd, want uit het niets vroeg ze voor een zomervakantie of ze mocht gaan voetballen. Tot zijn achttiende was hij keeper geweest bij SDC, maar is later met zijn vrouw badminton gaan spelen. De gedachte dat na die vakantie de wil om te gaan voetballen wel verdwenen zou zijn bleek verkeerd. Na die vakantie dacht ze er nog zo over en ze mocht lid worden bij SDC. Nu is alles voetbal wat de klok slaat. In huis is ze bezig met een stoffenbal om scherven te voorkomen. Het twee jaar jongere zusje van Myrthe, Yoni, doet aan jazzballet en is laatst met Orion tweede van Nederland geworden.

Voetbal wat de klok slaat bij Puttense PUTTEN - De 12-jarige Myrthe Koopman speelt in SDC D2 en staat als meisje haar mannetje tussen allemaal jongens. Maar als je goed kan voetballen maakt dat niet uit. Myrthe is geselecteerd door de KNVB om voor het district Oost in het team uit te komen voor meisjes tot en met 13 jaar. Volgend jaar komt ze uit in wedstrijden tegen andere regio’s.

door Maarten van der Meer

Invallen

Via E2 en D2 is Myrthe opgeklommen en traint nu mee met D1 van SDC. Ze is daar al twee keer ingevallen en wordt ook geaccepteerd door de jongens. De KNVB is er toe over gegaan om talentvolle meisjes met de jongens mee te laten voetballen. Ze ondervinden dan meer tegenstand en zo ontwikkelen ze zich beter. Ze speelt het liefst op het middenveld en ze moet het hebben van haar goede balbehandeling en traptechniek, Ze is rechts, maar durft ook links te passen.

Strafschoppen

Afgelopen zaterdag speelde zij een bekerwedstrijd tegen Bennekom D1 en na een gelijke stand moesten strafschoppen de beslissing brengen. SDC won dankzij goed keeperswerk, want de doelman wist er drie te stoppen van de vijf. Het was jammer dat het spel een beetje langs Mytthe heen ging omdat het middenveld werd overgeslagen. Zij is het beste wanneer de jongens haar inspelen en ze met goede passes de aanval aan het werk zet. Meestal speelt ze foutloos en na afloop vond ze zelf ook dat ze te weinig was aangespeeld. Ze had pech dat een knal op doel van haar voet werd geblokkeerd door een verdediger.

Duits

Myrthe wordt getraind door Sander Duits, die betaald voetbal speelt bij FC Omniworld. Maandag en donderdag traint ze bij SDC en iedere woensdag speelt de Puttense een wedstrijd in de regio voor het Oranje tot 13 jaar.

Myrthe is nog wat aan de kleine kant, maar als ze zich blijft ontwikkelen zoals ze nu doet, gaan we nog veel van haar horen. Bij vader Martin zit er geen dwang achter: “Zo lang ze het leuk vindt breng ik haar overal naar toe, al is het door heel Nederland. Maar ze hoeft niet, ze mag en dat is wat anders”.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie