Overwinning voor PDC

10 december 2008 om 00:00 Nieuws

Het eerste mooie resultaat schreef Henry Kieft op zijn naam. Hij speelde tegen Daniel Merkus, de sterkste speler van Barneveld. Kieft zette een hekstelling op het bord. In het middenspel kon Merkus geen vuist maken en wikkelden zij het af op remise. Op bord 4 Hans Alderliesten tegenover Jur van Ginkel. Alderliesten won van Van Ginkel en zette zo de stand op 3-1.

PUTTEN - In het spannende duel tussen BDSV1 uit Barneveld en PDC1 uit Putten trokken de Puttenaren aan het langste eind. Er werd met 9-7 gewonnen. PDC 1 heeft alle vijf wedstrijden gewonnen.

Herman Cousijnsen nam het op tegen Evert van de Pol. Met nog enkele minuten op de klok koos Herman voor een vereenvoudiging. Deze bleek niet goed. Met een 2-om-3 naar dam en vervolgens een naslag won Van de Pol. Jan Oost speelde tegen Theo Stoverinck. Oost verloor van zijn opponent op de klok. Herman Arissen won van de jeugdige Matthias de Kruijff die een remiseaanbod eerder niet accepteerde. Henk Timmer spelde remise tegen Ap van Ingen met een schijf minder en Jaap van de Werfhorst en René Alderliesten wonnen beiden van respectievelijk Ed Blankenstijn en Brenda van Voorthuizen. Jaap van de Werfhorst zorgde zo voor de 9-7 eindstand. ONASV uit Nunspeet is de enige concurrent die nog een concurrent genoemd mag worden. Ook Nunspeet heeft alle wedstrijden gewonnen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie