’t Veenhuusje wordt weer kersthuis

10 december 2008 om 00:00 Nieuws

Dus was de keus om het dit jaar weer speciaal voor dit feest open te stellen snel gemaakt. ,,We gaan het dit jaar wel iets anders doen, de noodzaak om te reserveren is vervallen. En was voorheen de high tea voor groepjes, nu kunnen ook mensen die alleen of met twee personen komen hiervan genieten”. En genieten geblazen is het, want het gebak wordt allemaal zelf gemaakt. Dit jaar prijkt de wintertaart op de kaart, met een kruidige smaak dankzij de specerijen; de chocolade en cranberries geven er een speciale smaakbeleving aan. De poedersuiker over de taart reflecteert de sneeuw.

PUTTEN – Sinds twee jaar is Putten een allercharmantste uitspanning in het buitengebied van Veenhuizerveld rijker. Het is dan ook goed toeven in het voormalige keuterboerderijtje of op de fraaie plekjes in de tuin. Vooral na een stevige wandeling of fietstocht, de appel- en ANWB knooppunten/06 route lopen er vlakbij. ,,Vanaf het begin liep het goed en de opening voor de Kerst was een groot succes”, aldus uitbater Helke Vermeer (52), die samen met haar broer Jens Koning ( 47) ’t Veenhuusje runt.

door Lennie Dekker

,,Dit jaar doen we voor het eerst warm gebak, een sinaasappel-chocoladetaart. Veel recepten worden uit Duitse en Portugese bladen gehaald, daar is nog veel meer een baktraditie dan hier. Mijn schoonzus verzamelt bakboeken, het is heerlijk daarin te grasduinen.”

Met de kerst serveert ’t Veenhuusje een Deense krakeling met kaneel, hartige sandwiches en cranberrypaté, kerststol en een hartig bakje van filodeeg met mousse of kaas. Als drank is er zelf getrokken gluhwein van druivensap, alcoholvrij. Als bijzondere thee roemt Vermeer de Lady Grey, een pittige thee en minder bitter na lang trekken dan de meer bekende Earl Grey. Ook de koffie is van bijzondere kwaliteit door de Arabica bonen. De vele thee- en koffiesoorten en kruiden worden als vanouds geleverd door La Caluna in de Kerkstraat.

Behalve aangenaam tafelen kan men ook actief bezig zijn: voor de kinderen worden er workshops kerststukjes maken gegeven, op 10 en 17 december van 13.30 tot 15.30 uur. Voor volwassenen zijn deze workshops gepland op de 13e en 20e, van 11.00 tot 15.00 uur. Aan de workshops zijn enige kosten verbonden. Schoondochter en bloemiste Dinja de Vries geeft de lessen.

Uiteraard is ’t Veenhuusje zelf ook in kerstsfeer gebracht.

Begin april zal ’t Veenhuusje weer voor het zomerseizoen geopend zijn, er wordt nagedacht over leuke extra’s, zoals een beeldenexpositie in de tuin. In plaats van zes dagen zal het etablissement vijf dagen geopend zijn, op maan- en dinsdagen is het gesloten. Voor info: www.veenhuusje.nl of bellen naar 06-17075217. Het is te vinden aan de Veenwaterweg 16.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie