Nieuwe naam, vernieuwde zaak

10 december 2008 om 00:00 Nieuws

In de zomer is de zaak flink onder handen genomen, opnieuw geschilderd in antraciet-grijs en er zijn antieke grenen kasten geplaatst, om de uitgebreide collectie (cadeau)artikelen mooi tot hun recht te laten komen, zoals beeldjes, broches en mokken. Ook klokken en schilderijen, uiteraard met paardenafbeeldingen of jachttaferelen, gevat in fraaie lijsten.

PUTTEN – De loop zat er sinds het begin goed in. De ruitersportzaak onder de Hypo-vlag mocht zich in grote belangstelling verheugen. “Wij merkten vaak dat men ook veel behoefte had aan kleding voor het buitenleven, om lekker met de hond de bossen in te gaan of wandeltochten te maken. Als Hypo-franchiser konden we de collectie niet uitbreiden, dus zijn we zelfstandig verder gegaan als Horse & Outdoor”, vertelt eigenaresse Caroline Kooi (43).

door Lennie Dekker

Nu kan men er eveneens terecht voor waxjassen in vele soorten en maten, warme sjaals, handschoenen en fraaie puur wollen capes. Veel producten zijn afkomstig uit Ierland, waar traditiegetrouw veel met kwaliteitswol gebreid wordt, en uit Engeland. Er zullen ook meer truien verkrijgbaar zijn. De tassencollectie is net zoals de andere veranderingen enthousiast ontvangen door vaste en nieuwe klanten. ,,De Bosboomtassen van wat opgeruwd leer zijn zeer praktisch en duurzaam. Het leer leeft en de tassen worden mooier door gebruik, ook de indeling en binnenvoering is zeer geschikt voor de liefhebber van het buitenleven, net als de waterdichte stoere werk – en wandelschoenen en laarzen”.

Centraal blijft de collectie ruitersportartikelen, zelfs een sulky prijkt tussen de stellingen. Reparaties en vermaken van waxjassen, rijjasjes en -broeken en zelfs zadels en tuig zijn mogelijk en worden veelal in de winkel achter de toonbank door medewerkster Willeke Rozendaal uitgevoerd. Een zadelpasservice aan huis is mogelijk, dit wordt uitbesteed. Soms kunnen er eveneens paardendekens aan huis geleverd worden, met namen als er meerdere besteld zijn.

Buiten zal de verandering ook te zien zijn, de vergunning voor een paddock is vrijwel rond. Wie te paard de zaak wil bezoeken, kan de edele viervoeter hier ‘parkeren’.

Per 1 januari start de online webshop, dan gaat ook de vernieuwde website de lucht in, www.horseoutdoor.nl. Elke maand zijn er aanbiedingen. Horse en Outdoor is te vinden aan de Garderenseweg 5.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie