Gezellige kerstmarkt voor goed doel

17 december 2008 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - De kinderen van de Gabriëlschool zijn de afgelopen periode heel druk geweest met het knutselen van allerlei mooie kerstcadeautjes voor de kerstmarkt. De kerstmarkt werd donderdag druk bezocht door kinderen, ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden. De opbrengst van de markt komt geheel ten goede aan de Stichting Ludewa.

door Joke van Westing

Stichting Ludewa is al jaren het goede doel van de Gabriëlschool. Het is een provincie in Tanzania, waar begin jaren ’90, een oud-leerling van de Gabriëlschool Ester van Vught samen met haar Afrikaanse man een boerderij heeft opgezet. Zij gaven de dorpsbewoners voorlichting op het gebied van landbouw en veeteelt. Ze zagen dat de vraag naar water erg hoog was en in 1997 hebben vrienden uit Putten en Ermelo de Stichting Ludewa opgericht. Hiermee kon er destijds gestart worden met een waterproject. De Stichting biedt vooral financiële hulp aan op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg, hygiëne en aids preventie.

Op de markt is warme chocolademelk en glühwein te koop en heerlijke loempiaatjes. Uit de luidsprekers is kerstmuziek te horen. Kinderen lopen vrolijk rond en proberen hun spulletjes te verkopen. Kerstkaarten, kerststukjes, oorbellen, kaarsenhouders en nog vele andere kerstcadeautjes worden verkocht door de handelende kinderen. ,,Deze kaart kost €1,50, maar meer geven mag ook hoor, het is voor het goede doel”, zegt een jongen die achter één van de kraampjes staat.

Even later hoor je de woorden ,,wie biedt er meer dan €1,50, ja, daar €2,00, wie biedt er meer? Eénmaal andermaal verkocht.” Henri de Jong zijn stem is, als een echte veilingmeester, goed te horen over het schoolplein. Hij probeert zoveel mogelijk geld voor de te veilen artikelen te krijgen. Er worden onder andere tulbands, kerststukken, advocaat en zelfs een high tea geveild.

De opbrengst van de kerstmarkt in Putten, waar ook nog artikelen verkocht gaan worden, gaat tezamen met het bedrag van deze kerstmarkt (€1359,27) naar Stichting Ludewa.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie