Gouden paar blij met alles en iedereen

17 december 2008 om 00:00 Nieuws

Het huis staat vol met bloemen en overal hangen kaarten op deuren en kasten. Vol enthousiasme en duidelijk gelukkig met elkaar en het leven vertellen Coen en Cato Dijs hoe ze elkaar hebben leren kennen. Coen Dijs (nu 81 jaar oud) woonde in Lunteren en Cato Burgstede (nu 75 jaar oud) woonde in Veenendaal, zo’n kleine tien kilometer van elkaar vandaan. Op een jongerenconferentie in Ede hebben ze elkaar voor het eerst gezien en gesproken. De vonk sprong direkt over. Meneer Dijs: ,,Het licht viel uit en we vonden elkaar in het donker. Het regende buiten, ik had een auto en ik bracht wat meisjes naar huis. Ik zorgde er wel voor dat ik Cato als laatste naar huis zou brengen. Daarna volgde nog een afspraakje en zo is de liefde begonnen.” Na ongeveer een jaar vroeg Coen om de hand van Cato. ,,Ja, we waren goed verliefd, nu ook nog trouwens, steeds meer.”

PUTTEN - Op de voordeur hangt een aankondiging: ,,Vijftig jaar getrouwd, 1958 – 10 december – 2008, geen olympisch, maar gelouterd goud ontvangen wij dagelijks.” In de deuropening verschijnt een ontzettend enthousiaste, keurig geklede dame. En even later verschijnt er ook een heer in een net pak. ,,Welkom, welkom, wat ontzettend leuk dat u er bent.”

door Joke van Westing

Ze zijn getrouwd en gaan wonen in Wekerom. In Wekerom startten ze een eigen garagebedrijf, maar na vijf jaar wilden ze wat anders vanwege gebrek aan ontplooiing. ,,Alle klanten die we konden krijgen, waren al klant en we wilden meer.” Via een tussenstop bij een garagebedrijf in Veenendaal, waar Coen Dijs twee jaar als chef monteur werkte, kwamen ze terecht in Arnhem. Na zes jaar een garagebedrijf gehuurd te hebben, hebben ze het bedrijf gekocht. ,,We hadden daar een heel bijzondere klantenkring”, aldus Coen Dijs.

Samen kregen ze twee kinderen, een zoon, inmiddels 48 jaar oud en een dochter, nu 46 jaar oud. Ook hebben ze drie kleinkinderen gekregen. Een kleinkind is vlak na de geboorte overleden. Cato Dijs: ,,Dat was wel een heftige gebeurtenis in ons leven. We zeggen nu nog steeds dat we drie kleinkinderen hebben. We hebben met onze kinderen, schoondochter, schoonzoon en de kleinkinderen een heel fijne band.” Toen het echtelijk paar in Arnhem woonde wandelden ze wel eens in de omgeving van Putten en kwamen af en toe bij de Bijbelclub de Herikon. De mooie omgeving had aantrekkingskracht en acht jaar geleden zijn ze in Putten komen wonen. Arnhem blijft echter trekken. Eénmaal per zes weken gaat Coen Dijs in Arnhem naar de kapper (,,omdat ze daar precies doen wat ik zeg”) en maken ze een rondje om alle kennissen te bezoeken.

Onlangs werd Coen Dijs erg ziek tijdens een reis naar Israël, het land wat zeer veel voor hen betekent en waar ze regelmatig naar toe zijn geweest. ,,Het is nog maar veertien dagen geleden dat ik erg ziek was, het is een wonder dat ik nu weer zo goed ben en nog leef”, vertelt de heer Dijs. ,,De huisarts, de heer Sint Nicolaas, houdt me in de gaten, een geweldige huisdokter. We wonen in een bijzondere buurt, alle mensen leven met ons mee, iedereen is zo lief, dat ervaren wij als een zegening van ons geloof.”

Samen met de kinderen, kleinkinderen, vrienden en kennissen vieren ze het vijftig jaar samen zijn in het Historisch museum in Terschuur met een brunch en de avond wordt afgesloten met een diner bij de Chinese Muur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie