Nieuwe locatie voor Huisartsenpost Harderwijk

23 december 2008 om 00:00 Nieuws

REGIO - Sinds begin december is Primair Huisartsenpost Harderwijk gevestigd in de nieuwbouw van Ziekenhuis St Jansdal. Op deze nieuwe locatie is nu één loket voor Spoedzorg. Hiermee is een grote stap gezet in het integratieproces van de Huisartsenpost en de afdeling Spoedeisende Hulp.

De huisartsenpost is er voor dringende huisartsenhulp buiten kantooruren. Patiënten die 's avonds, 's nachts of in het weekend spoedeisende huisartsenhulp nodig hebben, nemen altijd eerst telefonisch contact op met de huisartsenpost, tel. 0900 - 341 0 341.

Met de realisatie van de nieuwe locatie is de integratie tussen de Huisartsenpost en de afdeling Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis verder uitgebreid. Er is nu één loket voor spoedzorg, waarmee patiënten buiten kantooruren direct bij de juiste hulpverlener terechtkomen. Tot nu toe was de integratie beperkt vanwege de fysieke afstand tussen de Huisartsenpost en de SEH.

Om de dienstverlening van spoedeisende huisartsenzorg zo optimaal mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk dat patiënten eerst altijd telefonisch contact opnemen met de Huisartsenpost. Een speciaal daarvoor opgeleide assistente beoordeelt vervolgens op welke wijze de patiënt het best geholpen kan worden. Dit kan een consult op de post zijn, een visite aan huis, maar ook een advies of verwijzing. De huisartsenpost is op werkdagen geopend van 17.00 tot 08.00 uur. In het weekend en op erkende feestdagen is de post dag en nacht bereikbaar.

Huisartsenpost Harderwijk is er voor inwoners en bezoekers van de gemeenten Elspeet, Ermelo, Garderen, Harderwijk, Hierden, Nunspeet, Putten, Uddel en Zeewolde. De post is bereikbaar op 0900 - 341 0 341 (€ 0,10 per minuut). Via de bewegwijzering op het ziekenhuisterrein vinden patiënten eenvoudig hun weg naar de nieuwe locatie van de Huisartsenpost. Het adres van Huisartsenpost Harderwijk blijft gelijk: Weth. Jansenlaan 90, 3822 DG Harderwijk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie