Mark Dijs voelt zich thuis bij SDC

24 december 2008 om 00:00 Nieuws

Mark is geboren in Veenendaal, maar na een jaar verhuisde hij naar Houten. Als klein ventje voetbalde hij op straat en zodra het kon ging hij bij S.V. Houten voetballen. Zijn vader had nooit gevoetbald, maar ging mee en werd leider van hem. Zijn jongere broer voetbalde later bij dezelfde vereniging. S.V. Houten kwam uit in de zondag derde klasse en Mark beleefde er een fantastische jeugdperiode. Hij kwam uit in de hoogste juniorelftallen en werd als 15-jarige al gescout door de hoofdklasser Elinkwijk. Na een proeftraining mocht hij daar voetballen. Dijs deed het zo goed dat hij een jaar eerder dan gepland in de A1 werd opgesteld. Met Quick Boys als de enige amateurploegen, speelden zij in de betaalde jeugdcompetitie en werden daar vierde. Dat leverde de belangstelling van het grote Ajax op, waar hij in de A2 uitkwam, maar in de A1 liepen dan ook bovengenoemde jongens. Na een jaar werd hij linksback van A1 en dan speel je buiten de competitie ook fantastische toernooien. In de periode dat Danny Blind zijn trainer was brak hij zijn arm, waardoor hij niet in aanmerking kwam voor een contract. Hij kreeg verschillende aanbiedingen, want als je van Ajax komt ben je in trek. De reden dat hij voor NEC koos, was omdat er een vriend speelde die ook uit Houten kwam. Hij kwam uit voor Jong NEC wat inhield zes keer trainen, maar nog geen contract en dus ook geen salaris. Na een gesprek met Johann Neeskens besloot hij op zijn aanraden voor een hoofdklasser te kiezen om ervaring op te doen en zo de sprong naar het betaalde voetbal te maken.

Sneijder en Van der Vaart waren concurrenten PUTTEN - De overschrijving van de 26-jarige Mark Dijs was nog net op tijd gereed toen hij over kwam van DOVO naar SDC. Zijn favoriete positie is aanvallende middenvelder, wat in de praktijk veel concurrentie oplevert. In de jeugd bij Ajax kreeg hij te maken met Sneijder, Van der Vaart en De Jong. Niet bepaald de slechtste spelers ter wereld.

Mark Dijs: “Ik koos voor Elinkwijk, waar ik eerder had gespeeld en tot mijn verbazing kreeg ik daar betaald. Wat wel tegenviel was, ook omdat er maar drie keer werd getraind en er niet zulke goede spelers rond liepen, dat mijn prestaties niet vooruit gingen. Daaraan kan je zien hoe belangrijk het is dat je goede medespelers om je heen hebt. Hoe beter de ploeg hoe beter je ook zelf speelt. Na twee jaar Elinkwijk besloot ik te kiezen voor de zaterdaghoofdklasse, omdat de beleving daar groter is. Wat ook niet onbelangrijk is, na de wedstrijd kan je rustig uitgaan als je dat wil. Het werd Sparta Nijkerk waar ik Albert van Nijhuis ontmoette en een jaar later Johan de Bruin. Na drie jaar ben ik voor DOVO gaan spelen, maar daar klikte het niet en ik was dan ook blij dat ik via Johan de Bruin hoorde dat ik de kans kreeg bij SDC. Ik vind hier dezelfde stemming als bij Sparta Nijkerk en ik hoop in de tweede competitiehelft er mede voor te zorgen dat we boven DOVO eindigen. Ik heb het naar mijn zin en ik kan goed met trainer Richard Karrenbelt opschieten. Eigenlijk wil ik boven Sparta Nijkerk staan, dat is belangrijk voor mij.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie