Nieuw jasje voor restaurant ‘t Puttertje

24 december 2008 om 00:00 Nieuws

’s Zomers met uitnodigend terras, en sinds begin augustus met een grotendeels vernieuwd interieur. Was voorheen groen de dominante kleur, nu voert knus bruin de boventoon. Lampen en gordijnen zijn eveneens vernieuwd en er hangt een ander schilderij. De stoelen en tafels zijn gehandhaafd. De nieuwe uitbater, Pim Bilder (39) heeft samen met chefkok Rick van Middendorp (22) en gastvrouw Corrie Verboom (49) een andere lijn uitgezet. “Alles is vers, we trekken zelf bouillon voor de soep en er is een luxe vissoep bijgekomen, een ‘bisque’, zoals het in de Franse keuken genoemd wordt. De sfeer is nu meer die van een brasserie of Grand Café”.

PUTTEN – Alleen al vanwege de ligging is dit etablissement een begrip in Putten. Op één van de drukte (kruis)punten, de Harderwijker- en Poststraat en pal tegenover Albert Heyn, vindt de (hongerige) bezoeker restaurant ’t Puttertje.

door Lennie Dekker

Avondkaart

Voorheen was ’t Puttertje meer een lunchroom, nu is er ook een avondkaart, de opening van de keuken is uitgebreid tot 20.00 uur, vrijdag en zaterdag tot 21.00 uur. Op zondag zijn er brunches. Voor de kerstbrunch op eerste kerstdag moet gereserveerd worden.

De schnitzel is een specialiteit en een ‘hardloper’, ook de Italiaanse warme broodjes (o.a. met salami en kaas) gaan - inderdaad – als warme broodjes. Er is een ijskaart, van schepijs worden eigen creaties gemaakt. De gerechten wisselen per seizoen, dus nu is het wild aan de beurt, zoals een hertebiefstuk. De erwtensoep, glühwein met apfelstrudel en kaasfondue zijn ook ‘wintertoppers’. De drie huiswijnen, wit, rood en rosé, completeren het geheel.

Feesten en partijen

Het restaurant kan zo’n vijftig gasten herbergen en is ook voor feesten en partijen af te huren. De doelgroep is ‘jong en oud’ en 55plussers zullen zich zeker prima op hun gemak voelen, er is een leesmap. Voor de kleintjes is er een speelhoek met kleurboeken, televisie en video en een eigen menukaart. Zelfs voor een oppas kan gezorgd worden, een medewerkster wordt vanaf ca. vijf kids ingeschakeld. Voor mensen met speciale (dieet) wensen, zoals vegetarisch, glutenvrij of voor diabetici kan er aangepast gekookt worden, graag bij voorkeur dit van te voren telefonisch melden.

Bilder heeft reeds een paar biologische koffie- en theezaken in Amersfoort en Apeldoorn, in zijn restaurant worden uiteraard deze koffie- en theesoorten geschonken.

’t Puttertje is te vinden op nr. 1-1 en te bereiken via tel. 361611.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie