Aantal faillissementen toegenomen

6 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

REGIO - Het aantal faillissementen in het gebied van de Kamer van Koophandel voor Centraal-Gelderland is afgelopen halfjaar bijna verdubbeld. Met name in de horeca, detailhandel en industrie zijn veel bedrijven failliet gegaan. Dit jaar legden al 256 bedrijven het loodje. In de eerste helft van 2008 waren dat er 134.

Ook waren er meer bedrijven die stopten. In de eerste zes maanden van 2009 hielden 2.249 bedrijven op te bestaan. Het gaat met name om bedrijven in de bouw en de financiële dienstverlening die stopten.

Tegelijk is ook het aantal startende ondernemingen gestegen, meldt de Kamer van Koophandel voor Centraal-Gelderland. Het werkgebied van deze KvK beslaat de regio's Arnhem-Nijmegen, West-Veluwe en de Achterhoek. De groei van het aantal startende ondernemingen komt op het conto van de regio Arnhem-Nijmegen. Daar kwamen het laatste jaar 2.267 starters (2.123 in eerste helft 2008) bij. In de Achterhoek en op de West-Veluwe nam het aantal startende bedrijven af. In de vervoerssector zijn afgelopen halfjaar meer nieuwe ondernemingen van de grond gekomen. Eveneens een lichtpuntje is de stijging van het aantal filialen en dochterondernemingen die bedrijven oprichten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie