Fat Alice wisselt met seizoenen

9 september 2009 om 00:00 Nieuws

Het concept is uniek voor Putten, de keuken uit het warme zuiden van de Verenigde Staten, o.a. Louisiana. De “cajun”kruiden zijn pittig maar niet al te heet, zodat de smaak van de gerechten goed tot zijn recht komt. Vlees, kip en vis vormen de hoofdmoot, aangevuld met allerhande soorten groenten, aardappelen, soepen en salades. Ook van de desserts wordt iets bijzonders gemaakt.

PUTTEN - Ruim twaalfeneenhalf jaar bestaat het restaurant. Na een jaar nam de toenmalige kok en huidige eigenaar, Paul Schneider (48) Fat Alice over, bijgestaan door zijn vrouw Trudy (47). Nu is de zaak een echt familiebedrijf geworden, zoon Bastiaan (24) werkt na zijn koksopleiding en ervaring opgedaan te hebben in leerbedrijven eveneens mee, en soms helpt zijn broer Casper (22) een handje naast zijn studie voor leraar. door Lennie Dekker

De menukaart wisselt met de seizoenen, ’s zomers voeren de frisse maaltijdsalades de boventoon. Naarmate de winter nadert komen uiteraard de steviger gerechten aan bod. Blijvend, want heel populair, is het onbeperkt spare ribs eten op iedere woensdag (feestdagen uitgezonderd). En eerst komt Halloween er weer aan. Eind oktober kunnen de gasten, liefst verkleed, aanschuiven voor een “huiveringwekkende” avond, waarbij acteurs het eetfestijn extra luister bijzetten. Ook de ruimte is geheel in stijl versierd. Reserveren voor deze bijzondere avonden is noodzakelijk. Want deze traditie is inmiddels ruim bekend in de verre omstreken, en erg in trek.

Maar nu is er nog het zomermenu. Nieuw is dat de desserts met nog meer creativiteit en wat luxer worden “opgemaakt”, waarbij de nieuwste “technische” snufjes niet geschuwd worden. Zo zorgen twee “stofjes” (van natuurlijke producten) ervoor dat (frambozen)saus in balletjes opgediend wordt. “De gasten vinden het een aparte gewaarwording, dat saus op die manier ook bestaat”, aldus Bastiaan, die momenteel de honneurs voor zijn ouders waarneemt, die in de VS verblijven. Het koken is hem met de pap- of misschien wel de pollepel ingegeven, sinds zijn zestiende staat hij met veel plezier in de keuken. “Bij ons krijgt men een bord vol met een goede prijs-kwaliteit verhouding”, aldus de enthousiaste kok. Een glutenvrije maaltijd nuttigen is ook mogelijk, mits van tevoren gemeld.

Het restaurant heeft een vernieuwing ondergaan, leren in plaats van houten stoelen zorgen voor meer zitcomfort en het nieuwe logo prijkt op de placemats. Zo’n zeventig gasten kunnen er terecht en het bovengedeelte met dertig plaatsen, of het gehele restaurant, kan worden afgehuurd.

Fat Alice is te vinden aan de Dorpsstraat 47, tel. 352646, www.fat-alice.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie