Veelzijdigheid door combinatie

9 september 2009 om 00:00 Nieuws

Het assortiment is heel ruim, van babykamermeubilair tot speelgoed en kleding voor de allerkleinsten (o.a. van La petite couronne) tot maat 140. Bekende merken met een goede prijs-kwaliteitsverhouding zijn Villa Happ, Claire en New Fact. Ook kraamcadeautjes voor elke beurs vindt men er te kust en te keur. “Leuke dingen voor leuke prijzen”, zoals Van Beek het verwoordt. Uiteraard kan men eveneens terecht voor stoffen voor wiegbekleding, gordijnen en (dek)bedden. Van de kleding worden per item slechts enkele stuks ingekocht, zodat men betaalbaar iets exclusiefs heeft. Bijzonder is de stoffencollectie van Nijntje, de originele Dick Bruna tekeningen. “We hebben hiervan het grootste assortiment van Nederland, zelfs uit Australië werden we benaderd door een Nederlandse dame ons het via Internet vond”, meldt Riek met gepaste trots. Regelmatig bezoekt ze beurzen om aparte dingen op de kop te tikken, zoals met teksten geborduurde slabbetjes. Van Beek gaat ver met haar vakkennis, zo onderhoudt ze contact met de kraamzorg om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en veiligheidseisen.

PUTTEN – Ruim tien jaar was het een stoffenzaak. Riek van Beek (51) hielp jarenlang in de zaak en vond het een uitdaging om voor zichzelf te beginnen toen ze de winkel in april 2000 kon overnemen. “Echt een buitenkans, de kinderen werden groter, dus qua tijd kon het ook prima”. Direct nam ze voortvarend de uitbreiding ter hand, de baby-afdeling werd toegevoegd.

door Lennie Dekker

De tweede poot is de fourniturencollectie. Op het gebied van naaiwerk is zo ongeveer alles verkrijgbaar. Zelf is Riek opgeleid als costumiére, maar werkte niet als zodanig. Op deze manier kan ze toch haar hart ophalen door te adviseren over het vak van kleding maken en stofferen. Katoenen stoffen kunnen op bestelling geleverd worden.

Als derde afdeling is er de Quiltkelder, die in januari 2001 werd toegevoegd. Hier worden cursussen gegeven om lapjes om te toveren in allerhande quilts en patchwork items, van dekens tot tassen en kussens.

Deze combinatie van drie afdelingen maakt de Stoffen- en Babystudio tot een gevarieerde zaak. Knus, klein en gezellig. Uitbreiding zit er niet in, want van Beek wil het graag zo houden. In de toekomst zal er wel een webshop komen.

De winkel is gevestigd aan de Klaas Bosstraat 14, tel. 360717, www.stoffen-babystudio.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie