Iferia: nieuw voor internet en marketing

16 september 2009 om 00:00 Nieuws

,,Een lang verwachte droom is in vervulling gegaan” volgens Gerrit Hopster. Na een aantal jaren actief geweest te zijn in de Internetbranche en bij een grote regionale uitgeverij was de tijd rijp om de stap te maken naar het eigen ondernemerschap.

PUTTEN - En nu is het zover. Sinds vier weken is er in de regio Putten een nieuw bedrijf actief op het gebied van Internet en Marketing.

“Voor mijn werkgevers was ik altijd al actief op het gebied van regionale marketing met de focus op Internet.” Gerrit merkte bij veel ondernemers waar hij kwam, dat er veel vraag was naar meer kennis over marketing op het Internet in hun eigen afzetgebied. “Ik vond dat er bij mijn werkgever te weinig werd gedaan met die vraag en heb toen besloten om zelfstandig in deze behoefte te gaan voorzien.”

Behoefte

Dat er behoefte is aan deze tak van reclame is niet zo gek. Meer dan 85% van alle Nederlanders begint inmiddels haar zoektocht naar een nieuw product of dienst op het Internet. “Ondernemers merken dat ook, er is online veel te halen mits de juiste strategie wordt toegepast. Veel bedrijven zetten te hoog in, willen een nummer 1 positie in Google op een landelijk trefwoord terwijl dit meestal helemaal niet relevant is. Net als bij gewone marketing moet bij Internet marketing een ondernemer zich richten op zijn omgeving. Het liefst heb je toch klanten uit je eigen regio, daar bouw je als bedrijf makkelijk een band mee op.”

Is deze tijd wel geschikt om te starten? Gerrit denkt van wel. “Meer dan voorheen gaat het erom wat je reclamecenten opbrengen. Internet kan dat bieden. Het is transparant met behulp van statistieken en met kleine budgetten kan al een mooi resultaat worden behaald. Dat verhaal slaat aan. Mijn eerste klant is de Rabobank Voorst geworden, dan moet je toch goed bezig zijn.”

Transparant

Gerrit gaat vol enthousiasme de toekomst in. Zijn doel is om ondernemers verder te helpen met hun online bedrijfsvoering. Dit wil hij waar maken door transparant, creatief en betaalbaar te zijn. “ Er is veel wildgroei in deze markt. Er worden woekerprijzen gevraagd. Daar moet verandering in komen.”

IFERIA.NL Internetmarketing

Diermenseweg 17

3882 RX Putten

www.iferia.nl

06 515 97 049

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie