Klaar voor dierendag en winter

30 september 2009 om 00:00 Nieuws

Het (alcoholvrije) hondenbier (op basis van bouillon) blijkt een groot succes. Zijn de jasjes vaak nog het leukst voor de baasjes en voor de hond meestal geen must – behalve voor de “rillerige”rassen als chihuahua’s- met het bier doet men vooral het dier een plezier. Het hondenzwembad daarentegen ging deze zomer niet zo hard.

PUTTEN – Ook een dierenspeciaalzaak moet met de tijd en met de seizoenen meegaan. Bij Discus van Dijk is men daar druk mee doende. “ Er is een nieuw item in de collectie hondenaccessoires, de jasjes. Die gaan goed in Putten. Natuurlijk worden er ook veel aan toeristen verkocht”, aldus Geanne van Dijk (22), dochter van de eigenaar, die sinds januari fulltime hier werkt. door Lennie Dekker

Nu komt dierendag eraan, dat vanwege het vallen op zondag dit jaar op zaterdag 3 oktober gevierd wordt. Iedere betalende klant krijgt een pakketje, voor iedere diersoort is er wel iets leuks. Van 10.00 tot 11.00 uur en van 14.00 tot 15.00 uur is er knuffeltijd, onder toezicht mogen kinderen op een kleed met konijnen knuffelen. Een dierenfotograaf verschijnt op 4 november. Dan kan men gratis met het huisdier op de foto, en is er tegen betaling een extra setje foto’s verkrijgbaar. Uiteraard verschijnen de wintervoerpakketten weer en van Dijk heeft eveneens een groot assortiment voer, ook voor probleemdieren en speciale dieetvoeders.

Daarnaast zijn er diergeneesmiddelen voor de meest uiteenlopende kwaaltjes. “Men komt vaak eerst hier, alvorens men naar de dierenarts gaat”. De vijf medewerkers hebben cursussen gevolgd om de klant hierin goed te kunnen adviseren.

Van Dijk is gespecialiseerd in aquaria, van eenvoudig tot heel uitgebreid, met allerhande materialen voor de inrichting: hout, steen en kunststof. Ook aan huis wordt de klant geholpen het aquarium zo fraai mogelijk in te richten. Er zijn bijzondere vissen, zoals Discusvissen en cycliden.

Bijzonder zijn ook de pyrrhura parkieten, die door Geanne met de hand zijn grootgebracht en dus heel tam zijn. Qua formaat iets fijner dan een valkparkiet en verkrijgbaar in vele kleuren waren ze heel gewild. In het voorjaar komt er een nieuwe “lichting”.

Als het kouder wordt, wil ook het huisdier warm liggen, dus de collectie kussens en manden, van groot tot klein, is weer op peil gebracht. De rotan bankjes met bijpassende kussens zorgen ervoor dat het in een sjiek interieur niet misstaat.

Discus van Dijk bestaat sinds 1992 en neemt actief deel aan het dorpsleven, zo wordt ieder jaar de Paardendag gesponsord. In Putten omgeving is bezorging gratis.

Discus van Dijk, Kerkstraat 25 , tel. 362636, www.discusvandijk.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie