Veel mogelijkheden bij Dierenkliniek

30 september 2009 om 00:00 Nieuws

Hij geeft les aan co-assistenten van de Universiteit Utrecht en werkt in een daaraan verbonden spoedkliniek in Amsterdam. Hier werkt hij met de modernste apparatuur, die hij nu ook in zijn eigen praktijk heeft geïntroduceerd. Een groot aantal pompen om (narcose) doseringen exact juist te kunnen toedienen, röntgen- en bloedonderzoek apparaten en automatisering maken zijn werk gemakkelijker en bieden meer mogelijkheden. Zo is er nu een elektrisch mesje, waarmee veel verfijnder gewerkt kan worden dan met een scalpel. Met een stroompje kunnen cellen aangepakt worden zonder dat er bloedingen ontstaan.

PUTTEN – Het vak van dierenarts is heel dynamisch. Bijblijven is een noodzaak. Stephan Beunis (54) heeft sinds 1997 een praktijk aan de Achterstraat 20 A. Sindsdien is hij voortdurend doende om middels studie en werk de ontwikkelingen bij te benen.

door Lennie Dekker

Pijnbestrijding

En narcosegassen, die vaak giftig zijn voor zowel de behandelaar als het dier, zijn verdwenen. “Er wordt nu aan pijnbestrijding gedaan zoals die ook bij mensen wordt toegepast. Pijn is vrijwel niet meer nodig, ook na een operatie. Zo lopen honden na bijv. een sterilisatie kwispelend de deur uit en vinden het daarna nog leuk om hier te komen. Mijn aanpak geeft rust, ook “onhandelbare”dieren laten zich helpen. De laatste 15 jaar ben ik niet meer gebeten of gekrabd. Inmiddels weet ik welke maatregelen ik moet nemen om mezelf te beschermen. Vaak is het beter dat de eigenaar er niet bij is, dit geeft nog meer onrust. En soms wil een dier dan minder vechten voor zijn herstel. Al moet dit wel van geval tot geval bekeken worden. Een dier wil bijv. soms beter eten met de baas erbij”.

Korte lijnen

Het is zijn bewuste keus om alleen te werken, ook zonder assistent. “Men krijgt dan altijd mij te spreken, de lijnen zijn kort. Ik ben 24 uur per dag en ook in het weekend bereikbaar. Mensen bellen soms te weinig in het weekend, waardoor de klacht op maandag onnodig verergerd is, zoals abcesvorming na een beet”.

De kliniek is geopend van maan- tot vrijdag van 13.00 tot 14.00 uur (niet op woensdag) en van 18.30 tot 19.30. Men kan met en zonder afspraak binnenlopen. Tel. : 361823.

Dierenkliniek Achterstraat

Achterstraat 20A

Tel. 0341-361823

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie