Samenwerking Gelre TV en Koninklijke BDU Uitgevers

6 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

Nieuws, achtergronden, sport en uittips via alle mediakanalen

BARNEVELD/APELDOORN – Gelre TV en Koninklijke BDU Uitgevers gaan samenwerken. Beide mediabedrijven bedienen de regio Veluwe/Vallei en zijn aanvullend aan elkaar. De regionale commerciële tv-zender Gelre TV is elke dag te zien via de kabel (kanaal 31+), glasvezel KPN IPTV en op www.gelre.tv Koninklijke BDU Uitgevers verschijnt in het gebied onder meer met een zevental krantentitels en websites.

De samenwerking zal in een eerste fase vooral bestaan uit zogenoemde contentuitwisseling. De BDU levert nieuws en informatie uit de regio aan Gelre TV voor zowel de tv-uitzendingen als voor teletekst. Gelre TV maakt op haar beurt nieuwsvideo’s die de BDU op haar websites kan plaatsen. Verder zal de programmering van Gelre TV terug te vinden zijn in de BDU-titels en zendt de tv-zender spotjes uit met het laatste nieuws van de kranten, websites en enkele tijdschriften.

Ton Roskam, directeur/uitgever bij de BDU: ,,Hiermee versterken we onze positie in de regio. Het is voor een modern mediabedrijf belangrijk om via alle mogelijke kanalen onze lezers/kijkers te bereiken, maar ook om onze adverteerders zo goed mogelijk te kunnen bedienen. Je kunt wel proberen alles zelf te doen, maar een optimaal bereik kan ook worden bereikt door samen te werken met partijen die eenzelfde filosofie hebben.”

Mario Huntink, directeur Gelre TV vult aan: ,,Wij zijn natuurlijk gespecialiseerd in bewegend beeld. We maken professionele full-motion televisie. Dat is niet te vergelijken met de video’s die sommige uitgevers produceren. De BDU heeft echter een fijnmazig netwerk van lokale contacten en freelancers in het hele gebied. Dat biedt voor ons goede kansen!”

Naast een dagelijks regionaal tv-journaal zendt Gelre TV ook diverse thematische programma’s uit zoals het ‘Sportmagazine’, ‘Evenementen in de regio’, ‘Buurtmaken’, ‘Gelders Bouwjournaal’, ‘Gelders Voetbal’, ‘Gezonde Zorg’ en het businessprogramma ‘Goede Zaken’.

Gelre TV is opgericht op 1 januari van dit jaar en maakt samen met de regionale zender Graafschap TV onderdeel uit van Mediagroep Gelderland.

Koninklijke BDU Uitgevers BV verschijnt op de Veluwe en de Vallei met de kranten en online titels Veluweland.nl, De Band.nl, De Puttenaer.nl, Stad Nijkerk.nl, Barneveldse Krant.nl, Scherpenzeelse Krant.nl, Veenendaalse Krant.nl, Ede Stad.nl en Hoog en Laag.nl Naast deze titels worden er nog 12 kranten uitgegeven en diverse publieks- en vaktijdschriften.

FOTOBIJSCHRIFT:

Mario Huntink (l) en Ton Roskam bekrachtigen aan boord van het BDU-schip ‘Motorboot.com’ de samenwerking tussen beide bedrijven.

Voor meer informatie: Mario Huntink, Gelre TV (tel. 0880-444444) en/of Ton Roskam, Koninklijke BDU Uitgevers BV (tel. 0342-494285).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie