Veluw's landschap in foto's door Marten Idema

7 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

VELUWE - Met haar prachtige veelzijdige landschap is de Zuidwest-Veluwe niet alleen erg geliefd haar bewoners maar ook bij bezoekers. Een tocht langs de flanken is een tocht van hoog naar laag en toont oude stuwwallen, grasvlakten, heidevelden, stuifzanden, bos en water.

Nu is er eindelijk een fotoboek met de nadruk vooral op het landschap. Wie denkt dit gebied te kennen, wordt met deze foto's toch weer verrast. Het ene ogenblik is de lichtinval anders, een volgend moment heeft de natuur zijn kleurenkleed gewisseld. De gebieden zijn het hele jaar door gefotografeerd, waardoor je als kijker het ene moment verrast wordt door een winters landschap en het volgende moment juist prachtige herstkleuren of het lentegroen zit verschijnen. Met eindeloos geduld probeert Marten Idema het licht precies op het juiste moment te vangen en het landschap daarmee net iets extra's te geven.

Dit fotoboek biedt een bijzondere verzameling foto's die de sfeer en emotie van een landschap laten zien door de combinatie van licht, kleur en compositie. Het boek bestaat uit 96 pagina's gevuld met prachtige landschapsfoto's genomen tijdens de verschillende seizoenen ingedeeld langs vijf routes. De fotograaf heeft zelf zoveel mogelijk de gangbare paden gevolgd, wat maakt dat ook rolstoelgebruikers deze beelden met eigen ogen kunnen aanschouwen.

Marten A. Th. Idema, voorheen werkzaam in het internationale bedrijfsleven, heeft zich ontwikkeld tot natuur- en landsschapsfotograaf en schrijft daarnaast proza- en gedichten. Met enige regelmaat wordt zijn werk tentoongesteld.

Op donderdag 15 oktober zal het boekje gepresenteerd worden in het Natuurcentrum Veluwe te Ede aan de Groot Ginkelseweg 2a te Ede in aanwezigheid van burgemeester van Ede, de heer C. van der Knaap. Het boek wordt verkrijgbaar bij VVV, boekhandel en via www.bduboeken.nl

9789087881030 gebonden, geheel in full-colour €16,50 formaat 160x230 mm, 96 pagina's

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie