Kids on 49, voor kids van 2 tot 13 jaar

21 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

Eigenaresse Anita Buter (41) is duidelijk in haar nopjes met de nieuwe winkel, die in fris wit is uitgevoerd.

PUTTEN - Al jaren is de baby- en kleuterkledingzaak Kruimel een begrip alhier. “We kregen veel vraag naar de grotere maten voor de kinderen vanaf twee tot dertien jaar. Toen het pand aan de overkant vrij kwam, waar Gall & Gall in zat, grepen we de kans aan om aan die vraag te voldoen”.

door Lennie Dekker

Een fraaie houten vloer completeert het geheel. Een poster van een oude motor zorgt voor de ‘stoere look’ voor de jongens, de barokachtige lampen zijn gekozen om het voor de meisjes aantrekkelijk te maken. Mede eigenaar Herman Verbeek (45) helpt regelmatig een handje mee, verder heeft hij het druk in een heel andere branche, zijn zaak in metaalbewerkingsmachines brengt hem door het hele land.

De geboren en getogen Puttense begon haar loopbaan als secretaresse na een Schoevers opleiding. Toen de kinderen groter werden startte Buter een Internetwinkel in kinderkleding. “Dit liep heel goed, daarom begon ik met Kruimel. En vanaf vrijdag de zestiende oktober kan men voor de maten 92 - 176 terecht bij Kids on 49, het huisnummer van de zaak aan de Dorpsstraat”. Hier vindt men de goede en bekende betaalbare merken zoals Gaastra, MacGregor, Esprit en Pompom, voor de meer ‘klassieke’ stijl, daarnaast o.a. Bomba en Min-Pi voor de modernere smaak, met kleurrijke en aparte printjes. Twee maal per jaar worden beurzen in Amsterdam bezocht om de beste items naar Putten te halen.

In de toekomst komen er wellicht accessoires als tassen en schoenen bij, haarbanden en petten zijn er soms al. “In het voorjaar komt er badkleding bij voor zowel jongens als meisjes”.

Maar onderkleding zal men er niet vinden. Met twee paskamers is het comfortabel kleding uitzoeken, de vijf ervaren medewerkers wisselen tussen de twee winkels. Aan de overkant bij Kruimel kunnen de kids zich vermaken in een speelhoek.

De opening wordt gevierd door een twee meter hoge beker popcorn op het pleintje voor Kruimel te plaatsen, de kinderen kunnen dan meedoen aan een popcorn bakwedstrijd. Wie de beste popcorn bakt krijgt een prijs en de opbrengst van de verkochte popcorn gaat naar de Cliniclowns. Tevens is er een ballonnen-kortingsactie, wie een ballon doorprikt vindt daarin een kassakortingsbon.

Kids on 49

Dorpsstraat 49

telefoon: 353555

Een website is in de maak.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie