Blij met keus voor bloemen

28 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

Sinds een paar jaar zijn daar de relatiegeschenken en kerstpakketten bijgekomen, die naast een bloemstuk ook een fles wijn, nootjes of kaasjes bevatten. Hiervoor is hij een samenwerking aangegaan met de Kaascoman.

PUTTEN – Al sinds jong wilde hij ‘met zijn handen en creatief bezig zijn’. ,,Eerst wilde ik hovenier worden, maar na een beetje last in mijn rug leek de opleiding in de bloemsierkunstrichting een betere keus”. Marco Rooze (39) die met zijn vrouw Caren (37) de zaak runt, is nog steeds erg blij met zijn keus voor de bloemen. Al elfeneenhalf jaar is Bloembinderij Rooze een bekend adres, niet alleen voor bloemen en planten, maar ook voor cadeau-artikelen, kleinmeubelen, vazen en potten.

door Lennie Dekker

Maar aan veel goede dingen komt eens een eind en dat geldt ook voor de vestiging aan de Dorpsstraat 90. “We gaan ons steeds meer toeleggen op de bedrijvenkant, het verzorgen van de beplanting op een bedrijf met o.a. hydrocultuur en het versieren van evenementen en gebouwen of tenten bij trouwerijen, feesten enz.. Hiertoe zijn we aangesloten bij Business Bloemisten Nederland. Het huidige pand heeft te veel kleine hoekjes en een trapje voor, dat is te krap en onhandig. Daarom verhuizen we in maart naar een ruimere locatie aan de Stationsstraat 43A, waar er veel meer werkruimte is. We komen dan wel buiten de loop van de winkelende klant te liggen, dat is nu ook al een beetje het geval. Daarom gaan de kleinmeubelen en cadeau-artikelen uit het assortiment, er zijn genoeg andere zaken hier waar de klant vaak al geslaagd was voordat men bij ons terecht kwam. Uiteraard blijft er wel een bloemen- en plantenhoek. Er komt wel een webshop en veel zaken zullen dan ook via het Internet gaan. Ook wordt de regio uitgebreid. Er komt een potterie met veel grotere potten, bakken en vazen. Voor de verhuizing zal er in januari en februari een grote uitverkoop worden gehouden”, aldus de gedreven bloemist.

De nieuwe zaak zal een showroom krijgen met een ‘spreektafel’ om alle wensen van de klant, ook voor trouw- en rouwwerk, rustig door te kunnen nemen. Eén keer per week reist hij in alle vroegte af naar de veiling, om de planten zelf te kunnen zien. “Dat is beter dan via plaatjes op het Internet. Maar bloemen betrekken we via vaste leveranciers, die ze hier ’s nachts afleveren, dat scheelt veel nachtritten”.

Heel belangrijk om zelf overdag fris in de zaak te kunnen staan. Gelukkig zijn er twee fulltimers om hem bij te staan. De nieuwe locatie heeft lagere vaste lasten, die ook de prijs van de artikelen gunstig zal beïnvloeden.

Bloembinderij Rooze is te bereiken via tel. 355317 en www.bloembinderijrooze.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie