La Culina breidt sterk uit

18 november 2009 om 00:00 Nieuws

Opgegroeid in de horeca en altijd in de weer geweest met eten en drinken via haar werk in de catering is ze in haar element in haar La Culina.

PUTTEN - In december bestaat de zaak drie jaar. In die tijd is er hard gewerkt aan uitbreiding van de service en het assortiment. Zo is er begin dit jaar een koffiebrander aangeschaft. “Voor zover bekend is dit uniek op de Veluwe. Allerhande soorten koffiebonen kunnen gebrand worden. Dit vergt een speciale vaardigheid, om exact de juiste duur te bepalen moet het o.a. op gehoor gaan, een beetje zoals de ‘pops’ bij popcorn. Natuurlijk moet je er ook een neus voor hebben”, vertelt eigenaresse Yvon Schipper (39).

door Lennie Dekker

Opgegroeid in Putten kent ze haar klantenkring goed, die eerst wat afwachtend was, maar nu steeds trouw terugkomt en sterk groeit. Vandaar dat de aanschaf van de brander verantwoord was. Na het branden gaan de bonen in het pak, of worden eerst nog gemalen. “Versere koffie kan men niet krijgen, dat is goed te proeven. Er worden ook koffiebonen uit verre streken geïmporteerd, zoals uit Tanzania of Colombia, met elk hun eigen smaak. Die uit Indonesië zijn bijv. iets minder rinsig. Er worden koffieworkshops en proeverijen gehouden om dit te ervaren”. Om de smaaksensatie te vervolmaken kan men genieten van de bijzondere en beroemde Belgische bonbons van het merk Leonidas.

Daarnaast zijn er wel 120 soorten verse thee, waaronder bijzondere zoals de geluksthee, met als basis groene thee met rozenblaadjes, de blauwe Malva, goudsbloem en suikervlindertjes.

Er zijn ambachtelijke jams en Oudhollands snoepgoed en veel cadeau- en keukenartikelen. Kerstpakketten kunnen naar wens samengesteld worden, evt. met een thema, bijv. thee, koffie, delicatessen of chocolade. Catering voor particulieren en bedrijven is mogelijk en La Culina is geautoriseerd dealer van volautomatische koffiezetapparaten van Jura, ook voor groot- of kleingebruik. Ook de keukenmachines van Kitchenaid zijn van oerdegelijke kwaliteit die een mensenleven lang mee gaan.

Recentelijk is het assortiment van het naastgelegen maar gestopte Olijfje overgenomen. Er prijkt nu een vitrine met diverse soorten tapas, ambachtelijke sauzen en pasta’s van kleine Italiaanse boeren. Zelf ontwikkelt Yvon ook producten als een feta spread met tonijn. Er zijn tomaatjes met roomkaas, rode pesto en vele andere bijzondere heerlijkheden. Uiteraard veel soorten olijfolie en al dan niet gevulde olijven, geflankeerd door (Spaanse) worstsoorten.

La Culina

Kerkstraat 43

tel. 06-33013602

www.laculina.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie