Maroes Koffie en Thee

25 november 2009 om 00:00 Nieuws

En de neus zal zich inderdaad hier in het walhalla wanen, want vele geuren strijden om de voorrang. Om te beginnen van de vele soorten thee, in allerhande variaties zwart, wit en groen, rooibos en kruiden. Gezien het seizoen zijn nu de herfst- en wintertheeën met kaneel, kruiden en noten in trek. Er is fair trade thee van Dilmah uit Sri Lanka, die het Max Havelaar keurmerk heeft.

PUTTEN - De dagelijks terugkerende koffie- en theeroutine kan heel wat feestelijker. Sinds de opening ruim twee jaar geleden heeft Maroes Koffie en Thee veel mensen op nieuwe ideeën gebracht om er met of zonder visite iets extra’s van te maken. “De klanten reageerden vanaf het begin enthousiast en velen komen regelmatig terug om eens uitgebreid rond te snuffelen”, aldus Roline Elbertsen (32), die samen met Marieke Booy (29) en Ees Elbertsen (57) de zaak runt.

door Lennie Dekker

Daarnaast de vele koffiesoorten. In de zaak kunnen de bonen verschillende malingen ondergaan, van fijn naar grof, al naar gelang of het voor espresso, cafetiére of snelfilter bestemd is.

Inmiddels is Maroes ook bekend om de ruime sortering chocolade. Van plakken chocolade met bijzondere smaken (bijv. peper), smeltchocolade voor fonteintjes, tot de handgemaakte bonbons van Visser Chocolade. Bijzonder is dat Visser ‘Winnaar Lekkerste Bonbon van Nederland’ is geworden, deze ‘Bullet’ is ook bij Maroes te verkrijgen. Nu zijn uiteraard de chocoladeletters aan bod, en ook Sinten en Pieten van chocola. Wie het eten van de bruine of witte zoetigheid nog niet voldoende vindt, kan de choc-o-laitjes nemen, een blokje aan een stokje, die gedompeld in een beker hete melk heerlijke chocolademelk oplevert. Wie iets anders dan chocola wil kan met de noga het thee- of koffiemoment extra lekker maken.

En wie zelf aan de slag wil vindt diverse soorten bakmixen, voor o.a. cake met bitterkoekjes, chocolade, of appel/kaneel. In de toekomst wil Maroes workshops taart decoreren organiseren in de kelder, zowel neptaarten van stof, met bloemen en andere versieringen, als echte taarten met marsepein. Er komt meer informatie op de winkelruit te hangen betreffende deworkshops.

Er zijn honingrietjes en kandijsuikertjes om de koffie of thee te zoeten en voor de liefhebbers van ouderwetse perculatorkoffie zijn er de pruttelpotjes (zie www.pruttelpotje.nl).

Het assortiment omvat verder diverse soorten thee- en koffiepotten, tea for ones, gebaksschoteltjes enz. Ook voor cadeau artikelen kan men hier terecht en een kerstpakket kan geheel naar wens, smaak en prijs samengesteld worden, dus altijd origineel.

Maroes Koffie en Thee, Klaas Bosstraat 6, tel. 06-51033678.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie