Ruimer assortiment na verbouwing

25 november 2009 om 00:00 Nieuws

Het zou te verwachten zijn dat een winkel die gespecialiseerd is in luxe etenswaren en wijnen het eerst en het hardst getroffen zou worden, want gaat de beurs voor deze dingen niet het eerst op de knip? “We hebben niets van de recessie gemerkt, integendeel. Want mensen maken het nu eerder thuis gezellig dan dat ze uit gaan eten, dus komen ze hier hun lekkere hapjes halen”, aldus Henri Stoffelsen (48), die samen met zijn vrouw Marjolijn (47), zoon Erik (21) en dochters Marleen (22) en Carinde (17) de zaak runt, bijgestaan door vijf parttime medewerkers.

PUTTEN – Ook in deze moeilijke tijd breiden ondernemers met visie en durf hun zaak uit, ondanks en soms zelfs dankzij de recessie. Domburg Kaas en Noten is zo’n zaak.

door Lennie Dekker

Recentelijk is de keuken bij de winkel getrokken, waardoor er ruim 20 m2 vloeroppervlak beschikbaar kwam. De olijven- en vleeswarenhoek werd verplaatst, de wijn- en boerenkaashoek vergroot, en alles is overzichtelijker ingedeeld, met meer loopruimte. De verbouwing, de vrijdag de dertiende gereed kwam, werd meteen aangegrepen om het assortiment flink uit te breiden. Via het lidmaatschap van de Nederlandse Wijnkring is er een bijzondere collectie wijnen toegevoegd. Men krijgt uiteraard goed advies bij welk gerecht of kaas een wijn past, dit kan de klant ook zelf in de computer opzoeken, die daarvoor in de zaak aanwezig is. Ook het assortiment olijven is uitgebreid, o.a. met Duitse olijven gevuld met kaas en kruiden, er zijn nu meer buitenlandse vleeswaren, waaronder een rauwe ham van everzwijn en Italiaanse worsten . Het is nu weer de tijd van wildpaté. De boerenkazen hebben meer gezelschap gekregen, net als de geiten- en blauwaderkazen, zoals de Lady’s Blue, een Nederlandse biologische kaas. In het najaar zijn er kazen met kastanjepuree en likeur. Tapashapjes zijn ruim verkrijgbaar, en nu het tegen de Kerst loopt natuurlijk ook allerhande kerstpakketten, die men zelf kan samenstellen, ook voor bedrijven. In en om Putten kunnen deze bezorgd worden. Het hele jaar door zijn er cadeaupakketten kant en klaar, al vanaf 15 euro.

Domburg is bekend om de goede kwaliteit noten, hiervoor viel de zaak in de prijzen. In de winkel worden ze vers gebrand. Voortdurend zijn er aanbiedingen. Ieder jaar wordt er een bijzondere kerstmix samengesteld, daarnaast zijn er bakprodukten en marsepein.

Domburg, Verlengde Dorpsstraat 6 A, tel. 356063, www.domburgkaasnotenwijn.nl, met links naar restaurants waar aan geleverd wordt en de Nederlandse Wijnkring.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie