Formido maakt van Kerst iets speciaals

2 december 2009 om 00:00 Nieuws

“We richten ons steeds meer op de decoratieve kant van het klussen, we zijn iets minder de traditionele bouwmarkt, al hebben we nog wel zand, cement en stenen. Verf in vele soorten en allerhande (woon)accessoires voor in en om het huis en de tuin voeren nu de boventoon”.

PUTTEN – Sinds de start zo’n dertien jaar geleden is er hard gewerkt aan uitbreiding van de zaak, zowel qua gebouw als het assortiment. “De Formido is onderdeel van een franchiseketen, maar wij zijn één van de weinige van tachtig vestigingen die er een compleet tuincentrum bij hebben”, aldus eigenaar en oprichter Gert van Drie. Twee jaar geleden werd de zaak inwendig volledig gerestyled, nu wacht de buitenkant nog op een opknapbeurt. De gevel wordt waarschijnlijk in 2010 onder handen genomen.

door Lennie Dekker

Deskundig advies

De veertig medewerkers geven deskundig advies en zonodig komt men bij de klant aan huis, vooral als er zaken als schuifwanden ingemeten moeten worden. “Deze wanden worden op maat gemaakt en zo voorkomen we problemen als het niet zou passen”. Formido heeft een complete eigen klussenservice om de doe het (niet) zelver bij te staan. Een bezorgservice levert de grotere goederen tegen een geringe vergoeding overal in het land aan huis af.

Kriebels

Al vroeg in het jaar kregen de inkopers de kerstkriebels, want de producten moeten veelal van ver, o.a. uit het Verre Oosten komen en dus ruim op tijd besteld worden. Sinds half september is het personeel in de weer de 500 m2 grote ruimte fraai in te richten en de artikelen op kleur te presenteren. “Het vergde veel van de creativiteit van de dames, maar het resultaat mag er zijn, het is een sfeervol en chique geheel geworden”, zegt van Drie met gepaste trots. Sinds begin november kan de kerstshow bewonderd worden. Er zijn veel nieuwe snufjes, zoals de kerst LED verlichting, die zorgt voor energiebesparend en dus milieuvriendelijke kerstlicht. Bijzonder is de nieuwe collectie van het bedrijf Lemax, gespecialiseerd in modellen. In een ‘kerstdorp’ zijn ze tentoongesteld met als thema Charles Dickens. Men kan de modellen ook sparen om zelf winterse taferelen via modelbouw te maken.

De kerstshow is tot aan de kerst open. Regelmatig zijn er kortingsacties van 20% op diverse artikelen.

De Formido

Stationsstraat 100

tel. 355808

www.formidoputten.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie