Praktijk Castanea bestaat vijf jaar

16 december 2009 om 00:00 Nieuws

Enthousiast vertelt ze over de vele mogelijkheden en goede resultaten van de behandelingen die ze geeft. Ze startte in 2004 haar praktijk. Om haar kennis te vergroten volgde ze meer cursussen en workshops. Onder andere Hot Stonemassage en Reiki vond ze erg interessant en ze ging verder voor massagetherapeut. Ook behaalde ze het diploma ‘HBO medische kennis’. ,,Een pittige opleiding”, zo vertelt ze, ,,maar ik heb toen ontzettend veel geleerd”.

GARDEREN - Praktijk Castanea voor natuurgerichte therapie bestaat vijf jaar en Hennie Verhoef vindt dat dit aanleiding is voor weer enkele leuke acties en presentjes. Ze heeft enkele nieuwe ontspanningsmassages aan het pakket toegevoegd, zoals de behandeling met lavendel, citrus, rozen of een combinatie ervan. Door de toepassing van verschillende massagetechnieken komt men tot rust en krijgt het lichaam gelegenheid om te ontspannen en te herstellen.

door Geurtje van den Hoek-Vermeer

Vaste klantenkring

Hennie bouwde in vijf jaar een grote vaste klantenkring op. Haar eerste klant komt nog regelmatig voor behandeling. ,,Meestal krijgen cliënten de behandelingen van hun verzekeraar vergoed. Een consult kan ook preventief werken. En misschien zouden bedrijven waar het personeel met een hoge werkdruk te maken heeft, hier wat vaker bij stil moeten staan. Wanneer iemand klachten heeft kan door het behandelen met verschillende massagetechnieken het zelfgenezend vermogen preventief ondersteund worden of op het moment dat klachten te lang aanhouden, steeds terugkomen of chronisch worden. Na maximaal vier behandelingen wordt gekeken of er verbetering is opgetreden. Indien nodig verwijs ik door.”

Voor een bezoek aan een therapeut krijgt men meestal onder werktijd de gelegenheid. Maar ook ‘s morgens al vroeg is de praktijk van Hennie geopend. ,,In overleg is er heel veel mogelijk. In principe probeer ik toch wel zo snel mogelijk een afspraak te maken. Het eerste consult met het intakegesprek kost in ieder geval een uur. Hierbij maak ik aantekeningen van alle lichamelijke, geestelijke en sociale factoren en op basis hiervan wordt een behandelplan opgesteld. Privacy is gewaarborgd. Meestal combineer ik een aantal massagetechnieken, maar dat is afhankelijk van de klachten.” Op de website is alles te vinden over klachten en behandelingen.

Praktijk Castanea, Kastanjelaan 11, 3886 AC Garderen, Tel. 0577461039, (Voicemail inspreken svp), www.praktijkcastanea.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie