Regionaal College: akkoord over negen politieteams

18 december 2009 om 00:00 Nieuws

REGIO - Het Regionaal College heeft zich donderdag 17 december in Apeldoorn gebogen over de huisvestingsvisie en de sterkteverdeling van het politiepersoneel van de regio Noord- en Oost-Gelderland. De plannen zijn onderdeel van Veiligheidsstrategie 2013. Deze strategie heeft het politiekorps heeft ingezet om de kwaliteit van de politiezorg zoveel mogelijk te handhaven en tegelijkertijd een betaalbare organisatie te blijven. De burgemeesters zijn akkoord met de uitgangspunten van de plannen, maar spraken hun onvrede uit over de nieuwe sterkteverdeling van de politiecapaciteit.

Aanleidingen voor de plannen zijn de aanhoudende landelijke bezuinigingen. Hoewel meerdere burgemeesters hun waardering uitspraken over de gedegen wijze waarop de plannen zijn uitgewerkt, spraken zij tegelijkertijd vrijwel collectief onvrede uit over de wijze waarop de landelijke politiek beslissingen neemt over de forse bezuinigingen binnen het veiligheidsdomein. De korpsbeheerder gaf aan geen alternatieven meer te zien dan een krimp van 176 fte tot 2013 en 1 miljoen bezuinigen op huisvesting. De korpschef benadrukte dat het grootste deel van de krimp, circa 100 fte, niet de medewerkers in ‘blauw’ betreft.

Het Regionaal College heeft ingestemd met de samenvoegingen waardoor maximaal 9 politieteams ontstaan. Er is nog geen definitief besluit genomen over de nieuwe sterkteverdeling van de politiecapaciteit. Hierover neemt het College voor 1 april 2010 een definitief besluit.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie