Politie: Jaarwisseling vrij rustig verlopen

1 januari 2010 om 00:00 Nieuws

PUTTEN/VELUWE- In de politieregio Noord- en Oost-Gelderland is de jaarwisseling 2009/2010 vrij rustig verlopen. Er waren geen grote incidenten waarbij forse politie-inzet noodzakelijk was. Ook zijn de hulpverleners van politie, brandweer en ambulancezorg niet of nauwelijks lastiggevallen bij de uitvoering van hun werk. De preventieve maatregelen die door de diverse partijen zijn getroffen, lijken hun vruchten te hebben afgeworpen.

De politie kreeg vanaf oudjaarsochtend tot de nieuwjaarsdag 06.00 uur in totaal ongeveer 180 meldingen van overlast door vuurwerk. Enkele opstootjes in Zutphen, Apeldoorn en Doetinchem konden door de alom aanwezige politie snel in de kiem worden gesmoord. In Harderwijk is één man gewond geraakt bij een opstootje aan de van Waalstraat, hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. In Apeldoorn is bij een woning aan de Looiersdreef een conflict ontstaan waarbij aanzienlijke schade in de woning ontstond. De politie heeft hierbij meerdere personen aangehouden. Eén man uit Zutphen raakte zwaargewond aan zijn hand door vuurwerk. Het is nog onduidelijk hoe de verwonding precies is ontstaan en de politie onderzoekt de toedracht.

Bij een brand in een woning aan de Brucknerstraat in Zutphen, vermoedelijk ontstaan bij de geiser, zijn twee personen naar het ziekenhuis gebracht vanwege rookinhalatie. In Vaassen liepen twee woningen aan de T van Lohuizenstraat aanzienlijke brandschade op toen een afdakje door vuurwerk vlam vatte. Hierbij is één bewoonster voor rookinhalatie naar het ziekenhuis gebracht. Verder hebben in de hele regio op diverse lokaties brandjes gewoed. Hierbij raakte niemand gewond.

De brandweer heeft op diverse plaatsen moeten optreden om brandjes te blussen. In een enkel geval kon de bewoner dit ook zelf en de politie heeft bij diverse vuurtjes de feestvierders aangesproken en aangezegd de vuren te doven of te verplaatsen, hetgeen gebeurde. Horeca- en politiepersoneel heeft bij diverse ruzies opgetreden en één jongeman is aangehouden voor belediging van een agente. Hij is bekeurd. Er zijn een paar grote vernielingen met vuurwerk gepleegd.

Een bankgebouw in Wapenveld liep grote schade aan het interieur op door zwaar vuurwerk. De schuifdeuren om bij de pinautomaten te komen bleken versplinterd en in de pinruimte was ook schade aangericht aan de automaten, vloer en plafond. De bankruimte voor het personeel had ook fikse schade opgelopen en de politie stelt een onderzoek in.

In Putten zijn bij een supermarkt aan de Bilderdijkstraat twee ruiten door vuurwerk vernield. Op de Laan in Nunspeet heeft men een TNT-bus opgeblazen. Op het station van Wezep zijn twee wachthokjes en een vuilnisbak vernield.

Op de Krachthuizerweg in Putten raakte het dak van en rieten recreatiebungalow in brand door vuurwerk. De gealarmeerde brandweer bluste het vuur. Bewoners van een woning aan de Van Dommelenstraat in Heerde konden zelf het vuur in hun coniferenhaag blussen.

In Ermelo en Putten werden twee bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten zagen na middernacht op de Waterweg in Putten een auto al slingerend rijden. De 22-jarige Puttense bestuurder had gedronken. Zijn rijbewijs was voor een dergelijk feit al ongeldig verklaard.

In Ermelo zagen agenten een auto zonder licht op de Stationslaan rijden. De 45-jarige bestuurder uit Putten had gedronken en blies op het politiebureau 0.8 promille. Hij bleek geen geldig rijbewijs te hebben en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

De politie onderzoekt de diverse incidenten en vraagt getuigen contact op te nemen met 0900 – 8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie