Jelte op het podium bij Brabants Kampioenschap

5 mei 2013 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Weer op een splinternieuwe baan in Brabant, zo'n 5 km verder dan de laatste nationale wedstrijd was het dit keer Berlicum die de wedstrijd mocht organiseren.

De baan was helaas niet genoeg uitgehard, wat vele valpartijen ten gevolge had. De leden van FCC Putten deden echter wel weer van zich spreken. De finale was voor Ramon Pater, Tygo Leune en Jacco Pater erg dichtbij, ze kwamen net een plaatste tekort om zich te kwalificeren. Gerhard Vreemann trof in zijn halve finale te sterke tegenstanders.

Finaleplaatsen waren er wel voor wederom Jelte Jochems, keurig derde dus weer op het podium. Sanne vd Pol en Linda Pater konden met wat geluk een valpartij omzeilen en werden respectievelijk 4de en 5de.

De familie Goorhuis was goed in vorm vandaag. Bij Gert gaf de conditie de doorslag voor een finaleplaats, waarin hij verrassend 5de werd in een sterk deelnemersveld. Ook Lars wist 5de te worden, waar Dafni zelfs het podium wist te halen (3de). Oscar van Hemel liet zijn promotieklasse lopen om energie te sparen wat resulteerde in een 4de plaats in zijn eigen klasse..

Paul vd Leij was de pechvogel, hij zakte weg in de baan? Waardoor zijn fiets bleef steken en hij voorover ging. Een dermate beschadigde fiets betekende einde wedstrijd en geen zicht meer op de titel in de promotieklasse.

Stefan vd Berge maakte het wel erg bont door tweemaal te laat aan de start te verschijnen.

Zaterdag 11 mei is de tweede regiowedstrijd in Putten. De finales zijn rond 13 uur

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie