Tim Coronel komt naar de Total Agri Beach Pull

9 juni 2013 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Op vrijdag 12 juli en zaterdag 13 juli vindt de Total Agri Beach Pull plaats; het grootse tweedaagse truck en tractor pulling spektakel op het evenemententerrein van Strand Nulde. Boeiend voor groot en klein.

Op vrijdagavond komen de trekkers al met de voorwielen van de grond. De trekkers die op de baan komen voor de drie standaardklassen zijn niet opgevoerd. Die komen als het ware zo van het land af. In de wedstrijdklasse sport- en supersport komen de opgevoerde trekkers aan de meet. Wild steigerend rijden die hun wedstrijden. Nog meer technisch vernuft is een dag later te zien. Zaterdag is om 09.00 uur het terrein al toegankelijk voor publiek. Want wist u dat de teams vaak al uren voor aanvang van de wedstrijd aanwezig zijn op de wedstrijdlocatie? Ze zijn dan in het rennerskwartier druk bezig met het prepareren van hun machine. U kunt een en ander van dichtbij bekijken en een praatje maken met de teamleden, vragen stellen over hun tractor en genieten van het proefdraaien. Om 15.00 uur wordt met de Grand National wedstrijden begonnen. De echte krachtpatsers met hun vele pk's en bijbehorende decibels. In de Nederlandse competitie rijden maar liefst zeven Europese kampioenen. Dat geeft wel aan op welk hoog niveau tractor pulling in Nederland staat.

Autocoureur Tim Coronel

De nieuwste uitdaging op motorisch gebied gaat Tim Coronel aan op de Total Agri Beach Pull. Coronel zal tijdens het evenement achter het stuur plaatsnemen van de tweemotorige No Limit, die uitkomt in de Light Modified klasse, een uitdaging die hem werd geboden door eigenaar Gerard Jonkman. Tim Coronel is erg benieuwd hoe het is om meer dan vierduizend paardenkrachten te beteugelen en hoopt stilletjes op een podiumplaats. Daarnaast zal hij zijn Dakar buggy meenemen naar Strand Nulde om het publiek te vermaken.

Amerikaans kampioen

Het is de Controlled Chaos van Kevin Campbell uit Pensylvania, USA. Dit is een International 1468 Super Stock Alcohol tractor en was in 2010 te gast op Beach Pull Putten. Kevin en zijn familie hebben toen een hele goede tijd gehad en vonden het een super goed georganiseerd evenement. Echter ze waren zelf niet helemaal tevreden over hun prestaties in 2010. Bovendien zat een extra run er door het slechte weer niet meer in.

Al een aantal malen werd er gepraat over terugkeer naar Europa, al dan niet zonder tractor. Maar nu in 2013 is het toch zover. De tractor vertrok per container en was eind mei in de haven van Antwerpen.

In de USA heeft de tractor het afgelopen jaar erg goed gedaan. Kevin Campbell is Amerikaans kampioen geworden. Dat belooft dus spektakel. De tractor produceert mede door de gewijzigde turbo opstelling aanmerkelijk meer vermogen dan in 2010. De uitlaatspruitstukken fleuren flink rood van de hitte. En dat is bij deze V8 vooral s'avonds goed te zien.

Aangezien de reglementen voor de Super Stock klasse in Europa en Amerika sterk overeenkomen kan Campbell een confrontatie met de Europese top-tractoren tegemoet zien. En u als publiek natuurlijk ook…

Voor het hele gezin

Naast een boeiend pullingspektakel biedt Beach Pull ook dit jaar ontspanning en vermaak voor het hele gezin. Zo is er zaterdag een pracht van een kinderprogramma. Naast klim, glij- en springkussen, de happende hand, een stormbaan met klauterhellingen skelterbaan kan er ook worden deelgenomen aan een skelterrace met sleepwagen. Verder staan er weer diverse kramen met allerlei artikelen en speciale aanbiedingen op de markt. Ook eten en drinken zal volop verkrijgbaar zijn. Een bezoek aan de tractor pulling wedstrijd in Putten staat al jaren te boek als een echt dagje uit.

Total Agri Beach Pull truck en tractor Pulling

Locatie: evenemententerrein Strand Nulde, afslag 10 van de A28.

Vrijdag 12 juli, aanvang: 18.00 uur. Entree voor volwassenen: 12,50 euro, kinderen tot en met vijf jaar hebben vrij toegang, mits onder begeleiding van een volwassene, de toegangsprijs voor kinderen van 6 t/m 11 jaar is 5 euro. Er is op vrijdagavond geen kinderdorp.

Zaterdag 13 juli, aanvang 15.00 uur. De toegangsprijs voor volwassen is 22,50 euro. Kinderen tot en met vijf jaar hebben vrij toegang, mits onder begeleiding van een volwassene, de toegangsprijs voor kinderen van 6 t/m 11 jaar is 8 euro. Op zaterdag zal er weer een compleet kinderdorp ingericht zijn met diverse attracties voor kinderen.

Het complete programma en de meest actuele info staat op de website van het evenement: www.beachpull.nl

Racen tegen kanker

Against Cancer probeert kinderen een glimlach te geven die bezig zijn met hun race tegen kanker. Jaarlijks organiseert de stichting diverse grote evenementen voor de getroffen gezinnen.

Dit jaar steunt organisatie Beach Pull dit initiatief. Op de wedstrijddagen 12 en 13 juli 2013 kunnen bij team Dark Side of the Moon polsbandjes worden gekocht om zo het goede doel te steunen.

U kunt de polsbandjes nu al direct bestellen op http://againstcancer.nl/helpen/webshop/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie