Waterschap geeft subsidie aan waterprojecten

13 juni 2013 om 00:00 Ondernemend

REGIO - Waterschap Vallei en Veluwe geeft maximaal 5.000 euro subsidie aan recreatieve projecten zoals tentoonstellingen, restauraties van cultuur-historische erfgoed en wandel- en fietsroutes. Het project moet een relatie hebben met het werk van het waterschap: schoon en voldoende oppervlaktewater, gezuiverd afvalwater en veilige dijken. Dat blijkt uit de nieuwe subsidieverordening die het algemeen bestuur van het waterschap in april heeft vastgesteld.

'De afgelopen jaren hebben we al veel mooie projecten kunnen subsidiëren', vertelt Ted de Nijs die bij het waterschap de subsidieaanvragen beoordeelt. 'Zoals het Grebbeliniefestival dat ieder jaar langs deze oude watelinie tussen Veenendaal en Bunschoten wordt georganiseerd. Maar ook de plaatsing van vissteigers voor minder validen en kanosteigers'. Een van de paradepaardjes noemt ze heel toepasselijk de voorde (voor paarden doorwaadbare plaats) in de Barneveldse Beek die twee jaar geleden werd aangelegd. 'Het algemeen bestuur wil met de subsidieregeling graag al die initiatieven ondersteunen die de beleving van water bevorderen', aldus Ted de Nijs. 'Het water in ons land is van ons allemaal en de mensen die zich daar voor inspannen verdienen een steun in de rug van het waterschap.' Andere bronnen van financiering moeten echter ook worden aangeboord, want het waterschap betaalt maximaal 30 procent van het totale bedrag. 'Andere subsidiënten zijn vaak gemeenten, organisaties als Natuurmonumenten en Landschapsbeheer Utrecht en de provincie Gelderland', zo spreekt De Nijs uit ervaring. Een andere belangrijke voorwaarde is dat het project zich in het gebied van het waterschap afspeelt.

Het waterschap heeft jaarlijks een bedrag van 100.000 euro beschikbaar. Voor de details over de subsidieregeling kunt u de website raadplegen: www.vallei-veluwe.nl/recreatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie