SDC, het Wembley van de Veluwe?

14 juni 2013 om 00:00 Ondernemend

PUTTEN - De verbazing dat AJAX het oefenseizoen opent in Putten wordt niet gedeeld door voorzitter Albert de Bruin van SDC. ,,Wie wil er nou niet spelen op het Wembley van de Veluwe? " is zijn vraag. Frank de Boer gaf opdracht om een goed grasveld te zoeken bij een amateurvereniging, om eind juni een oefenwedstrijd te spelen.

door Maarten van der Meer

,,Ik werd 27 maart gebeld of we tegen AJAX wilde spelen en de vrijdag daarna was het contract getekend. AJAX is al drie keer eerder hier geweest en ze kennen de situatie, maar het is voor het eerst dat ze met de A-selectie komen. Die selectie bestaat uit 25 man en ze komen met het elftal waar ze komende competitie gaan spelen. Dat geld ook voor de selectie van SDC, dus de nieuwe jongens hebben een aardige binnenkomer. AJAX vraagt een bedrag waarvoor ze komen, maar als het vol wordt, dan houden we er toch nog wat aan over. Maar organisatorisch komt er heel wat bij kijken. We hebben een draaiboek gekregen van 21 pagina's waaraan moet worden voldaan. Er moet extra beveiliging worden ingehuurd en de eigen vrijwilligers worden in staat van paraatheid gebracht. Er komt een VIP tent waar de bezoekers (tegen betaling) verwend worden met hapjes en drankjes en de mogelijkheid wordt geboden om de sterren te ontmoeten. AJAX brengt zijn eigen stuarts mee en de belangstelling vanuit Amsterdam voor het eerste optreden van hun club is erg groot. We hebben een organisatiecomite benoemd en ook vanuit het bedrijfsleven uit Putten en omstreken is veel belangstelling. Het blijkt steeds weer, dat via sportbijeenkomsten plezier en het zakendoen een prima mix is. We kunnen 4500 toeschouwers huisvesten en die komen er ook. De belangstelling van de media is enorm en er komen minstens vijf cameraploegen. AJAX tv, SDC tv, de NOS, Eredivisielive en Omroep Gelderland zullen er zijn. Het is natuurlijk positief voor de vereniging, dat we naast de promotie naar de hoofdklasse, deze wedstrijd binnen kregen. Het is fantastisch en dan ben ik ook nog gebeld door NEC en Vitesse, maar dat konden we niet meer inpassen. Op het moment dat onze jongens met vakantie zijn, komt de selectie van Borussia Munchen Gladbach trainen op ons complex (van 8-12 juli). Ook zij wilden tegen ons spelen, maar wij konden niet.", aldus Albert de Bruin.

Sportief gezien is het klasseverschil voor SDC een ander verhaal, maar de selectie komt niet ongetraind voor deze wedstrijd te staan. Ze hebben twee keer getraind, waarna ze op dinsdag 25 juni thuisspelen tegen het Nederlands Militair elftal om 19.30 uur. Voor de militairen is dit in het kader van de voorbereiding van het wereldkampioenschap in Azerbeidzjan. Dan nog een training en daarna de klus tegen AJAX, op zaterdag 29 juni om 14.30 uur. Deze hele dag is het mogelijk voor de jeugd om deel te nemen aan een training door de AJAX jeugdtrainers, waarvoor ingeschreven kan worden.

Samengevat: SDC zet Putten op de kaart, mede dankzij de eigenlijke Feyenoord fan voorzitter Albert de Bruin. We kregen hem niet in een Feyenoord shirt voor de foto!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie