Huissen en Cozijnsen winnen plankentoernooi

17 juni 2013 om 00:00 Ondernemend

PUTTEN - De tweede editie van het plankentoernooi werd bij TVP bij de jeugd gewonnen door nieuw talent Geert Huisen en bij de senioren pakte Eward Cozijnsen de titel. Voor Cozijnsen een “hattrick", omdat hij al eerder het ratingtoernooi en de clubkampioenschappen won. Zelfs een “grand slam" zit er voor hem nog in als hij einde van het jaar het consumptietoernooi weet te winnen.

De plankentoernooien (ook WUTTO genoemd) schieten als paddenstoelen uit de grond en ook TVP is vorig begonnen met zo'n toernooi, waarbij de tafeltennissers allemaal met eenzelfde batje spelen met kaal noppenrubber. Het aardige van dit spel is dat materiaal en effect zo goed als geen invloed op het spel hebben en het op de basisbeginselen van het tafeltennis aankomt.

Bij de jeugd was titelhouder Gerwin Knoppert helaas gestopt met tafeltennis en stond de titel open voor nieuw talent. Na twee zeer spannende halve finales, waarin Geert Huissen pas na 11-9, 9-11 en een korte beslissende game van Antoine Cozijnsen won en Dinand van Tiel met 11-6, 4-11 net zijn meerdere moest erkennen in zijn teamgenoot Nina Blom, volgden de kleine en grote finale. In de strijd om de derde plek bleek de ervaring van Dinand te groot voor Antoine. De finale was een fraaie partij met open en gedurfd spel van beide kanten. Toch wel verrassend won Geert van de meer ervaren Nina en mocht hij de beker in ontvangst nemen. Nina en Dinand werden net als vorig jaar tweede en derde.

Bij de senioren was Anton Klaassen de titelverdediger; maar na een vlekkeloos verlopen poule-fase verloor hij in de kwartfinale verrassend van de slim spelende Joop Meinders. Ook Ad van Diepen, die ervaring met noppen heeft, verloor verrassend van Kevin Lunek. Beide werden in de halve finales uitgeschakeld door Henk van Winkoop en Eward Cozijnsen, zodat de finale een herhaling werd van een poule wedstrijd die in 1-1 was geëindigd. Nu moest er natuurlijk wel een beslissing vallen en na wederom 1-1 in games was de controle van Cozijnsen doorslaggevend en pakte de ervaren toernooispeler zijn eerste plankentitel.