Janelle Groenendijk Nederlands Kampioen

17 juni 2013 om 00:00 Ondernemend

PUTTEN - Sinds afgelopen oktober traint Janelle Groenendijk bij de vereniging KDO Apeldoorn. Zij komt voor KDO uit in de klasse C Jeugd Meisjes.

Het NK Trampolinespringen vond afgelopen weekend plaats tijdens het Fantastic Gymnastics NK2013 in Ahoy Rotterdam. Janelle had zich als eerste geplaatst vanuit de regio. Maar niet alleen individueel ging Janelle naar het NK. Ook samen met haar synchroonpartner Melissa Bijsterbosch wist zij zich te plaatsen voor het onderdeel synchroonspringen op het NK Trampolinespringen.

Helaas had zij een week voor het NK pech. Tijdens de training kwam zij niet goed terecht bij het trainen van de NK oefening. Hierdoor blesseerde zij haar rug zodanig dat zij eigenlijk van haar fysiotherapeut en dokter niet mocht trampolinespringen. Maar omdat het NK in het vooruitzicht stond was dat voor Janelle geen optie. Ze ging dan ook aan de slag met de fysiotherapie en kon helaas maar minimaal trainen.

Op zaterdagochtend stond zij onder de pijnstillers aan de start van het NK Synchroonspringen. De 15 beste paren van Nederland gingen strijden om het goud. Alle paren moesten een verplichte oefening en een keuzeoefening springen, beide bestaande uit 10 sprongen. De beste 8 paren plaatste zich voor de finale sprong. Janelle en haar partner Melissa plaatste zich als derde in de finale.

Het was een spannende strijd. De als 8e geplaatste moeten eerst springen en de als 1e geplaatste als laatste. Janelle en Melissa waren als 3 naar laatste aan de beurt. De oefening ging goed en ze hadden een synchroniteit van maar liefst 9,3. Het was afwachten wat de laatste 2 paren gingen doen. Normaal zien de springers en het publiek meteen de punten en de uitslag, maar door een technisch mankement deden de scoreborden het niet.

Het was dan ook een grote verrassing voor het paar dat zij naar het podium werden geroepen, onder luid gejuich van de meegereisde supporters, om het goud in ontvangst te mogen nemen.

Helaas hadden de inspanningen voor de wedstrijd 's morgens, haar rugblessure en haar ziekte hun tol geëist. 's Middags stond zij nog wel aan de start voor haar individuele plaatsing en sprong haar 2 oefeningen uit. Maar behaalde daarmee net niet genoeg punten voor de finale. Zij werd 9e in een veld van de beste 15 springers van Nederland.

Haar trainster Melissa van Zeist was super trots op haar pupil omdat zij ondanks alle tegenslagen er toch stond en nu Nederlands Kampioen is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie