Nieuwe dirigent Fanfarecorps Excelsior

16 juni 2013 om 00:00 Ondernemend

PUTTEN - Na ruim acht jaar zal Hans van Wingerden, de huidige dirigent van fanfarecorps Excelsior uit Putten het dirigentenstokje overdragen aan zijn opvolger Gellius Kaars Sijpesteijn. Ter gelegenheid hiervan zal Excelsior vrijdag 21 juni, vanaf 19:15 uur een buitenconcert verzorgen op het pleintje tegenover de oude kerk, waarbij beide dirigenten afwisselend het stokje zullen hanteren. De afgelopen weken is hiervoor al, onder leiding van beide dirigenten, hevig gerepeteerd.

Excelsior dankt Hans voor zijn bijzondere inzet in de afgelopen jaren, niet alleen als dirigent, maar daarvoor ook als spelend lid van de vereniging. Mede onder zijn leiding is Excelsior een muzikale nieuwe weg ingeslagen. Na acht jaar is het echter tijd voor verandering, zowel voor Hans, die nog vele andere muzikale uitdagingen op zijn pad vind, als voor Excelsior. Daarmee is de samenwerking niet definitief verbroken. Hans blijft arrangeur en muzikaal leider van de Love Hendels, het dweilorkest wat onderdeel is van de fanfare.

Gellius is zeker geen onbekende in de HaFaBra wereld. Niet alleen is hij beroepsmuzikant bij het Trompetterkorps Koninklijke Marechaussee, maar hij is en was ook dirigent van diverse korpsen in het land. De repetities die Excelsior inmiddels, i.v.m. het komende concert, onder zijn leiding mochten beleven, geven vertrouwen in de toekomst en de muzikale weg die we verder zullen inslaan. Bovendien vertrouwde Gellius ons toe dat het altijd al een stille wens van hem was om ooit (ook hij was in het verleden spelend lid) Excelsior te mogen dirigeren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie