ZomerBeleving in Beeldentuin San

13 juni 2013 om 00:00 Ondernemend

PUTTEN - Beeldentuin San heeft een sfeervolle ZomerBeleving2013 (VAK) BeeldenExpo aan de Schovenhorsterveldweg 10a in Putten. Voor diegene die in Putten thuis blijft of juist in Putten vakantie viert, kan een kijkje nemen in de Beeldentuin San. Toegang is vrij, u wordt op de RodeLoper ontvangen en een rondleiding is mogelijk. Voor alle leeftijden en voor iedereen toegankelijk. Belangstellenden kunnen genieten van deze bijzondere Belevingsbeelden! Beeldentuin San heeft in aanvulling op haar Pur-fect beelden, 3 beeldende kunstenaars uitgenodigd om te exposeren voor deze speciale ZomerBeleving BeeldenExpo.

De kunstenaars, Mayella Geskus, Martien Bijleveld en Pieter Brons, hebben voor deze Zomerbeeldentuin een prachtige collectie kunstwerken samengesteld, uitgevoerd in Beton, metaal, Cortenstaal, Hout en div. steen soorten. Beeldentuin is open vanaf 10.00 uur, maar beter is op afspraak! Voor verdere informatie www.ateliersan.nl of tel. (0341) 356665.

Mayella Geskus - Putten, is lid van de Puttense Adviescommissie inzake Kunst (PAK). Na haar opleiding Monumentaal Textiel en Beeldhouwen aan de ABKU te Utrecht, maakt Mayella zowel beelden als schilderijen. Ze is 19 jaar lid geweest van kunstenaarsvereniging 'Het Wervelrad', later 'Kunstlijn '98' Amersfoort en mede oprichtster van de Atelierroute Putten. Mayella is ook organisator, initiatief- en deelneemster van Land Art Project 2011 Putten. Exposeert regelmatig o.a. Keukenhof Lisse. De reizen die ik maak zijn een bron van inspiratie. Zowel de natuur als architectuur heeft mijn belangstelling. Voor het ruimtelijke werk maak ik vaak eerst een kleine weergave in karton. Dit geldt met name voor de grotere beelden in staal of hout. Deze zijn constructief van opbouw en drukken een gedachte of een idee uit. De vormen die ik in mijn werk gebruik, zijn deels ontleent aan de werkelijkheid, deels fantasie.

Martien Bijleveld - Epe; In 1992 werd hij vervroegd gepensioneerd na een werkzaam leven als Delfts ingenieur in digitale elektronica. Hij begon toen een nieuw leven als beeldhouwer, na het volgen van cursussen aan de vrije academie Nunspeet en bij Mamuze in Epe van Etienne Bagchus. Sinds 1999 werkt hij zelfstandig. Tijdens de beeldhouwopleidingen maakte Martien kennis met beton. Hij vond dit een interessant materiaal voor beelden en ontdekte dat je beton een mooie uitstraling kan meegeven. Daartoe begon hij een zelfstudie betontechnologie die uitmondde in zijn boek “Beton voor beeldhouwers", waarin 330 pagina's duidelijk maakt wat in de beeldhouwkunst met beton mogelijk is. Het boek geeft aan hoe in diverse technieken duurzame betonnen sculpturen zelf gemaakt kunnen worden. Met zijn beelden rekent Martien af met de saaie imago dat voor velen aan beton kleeft. Nieuwe sculpturen begint Martien als betonnen beelden van beperkte omvang, maar met monumentale vormgeving. Daardoor zijn ze geschikt voor een vergrote uitvoering. (parken, openbare gebouwen en instellingen) Martien heeft in binnen en buitenland geëxposeerd.

Pieter Brons - Nijkerk; Pieter is een kunstenaar pur sang, die in alles een mogelijkheid ziet om te creëren. Hij is echt, puur, goud eerlijk en over de top! Hij is geboren en getogen in Nijkerk, smid van beroep en zijn inspiratie om beelden te maken haalt hij uit zijn hoofd. Hij zit barstensvol met ideeën en dat moet er uit. Elk beeld is handgemaakt van bij elkaar afgedankte spullen van de sloop. (onderdelen van auto's, kachels of machines, stalen buizen, klokken, hekken, vazen, apparaten ed.) Op zijn erf staan wonderlijke beelden met naambordjes erbij, die alles zeggen over Pieter, “Het is wat het is Punt". Pieter is zeker serieus geïnteresseerd in kunst, bezoekt regelmatig exposities in de omgeving en doet mee aan de Kunstroute in Nijkerk, waar kunstenaars, van professioneel tot amateur, hun ateliers openstelt voor publiek. Ook doet hij mee aan kunstprojecten. Een van zijn natuurkunstwerk beelden 'Mannetje-Vrouwtje' voor LAND ART project Putten (Landschapskunst, een ingreep doen in het landschap of daaraan iets toevoegen) is te zien aan de Broekermolenweg in Putten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie