Thema-avond geloofsopvoeding 'Opvoeden met lef 2.0'

16 december 2013 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Op dinsdagavond 14 januari wordt de derde thema-avond georganiseerd door de Werkgroep geloofsopvoeding.

Dit keer is het een gecombineerde avond voor leidinggevenden en ouders.

De avond in De Aker begint om 20.00 uur en bestaat uit twee workshoprondes.

Ronde 1 van 20.00 -20.45 u en ronde 2 van 21.00 – 21.45 u. Tijdens de pauze is er gelegenheid voor een gesprekje, kopje koffie of thee. Er kan gekozen worden uit 4 workshops. De workshop van de projectcommissie is verplicht voor leidinggevenden. De ouders en andere belangstellende kunnen kiezen uit 3 andere workshops.

Workshop 1 Project “Leven met lef” wordt verzorgd door Petra Mouw en is voor alle leidinggevenden. (Meer info volgt nog). Het doel van het project is het ondersteunen van een kerk voor de 1e generatie christen en in Nepal. Tijdens de workshop wordt er nagedacht over de mogelijke acties door de clubs en de verenigingen. Ook zullen de voorbereidingen op de afsluitende markt op 21 maart 2014 worden getroffen.

Workshop 2 “Seksuele opvoeding van 0 – 20 jaar” wordt verzorgd door arts Alie Hoek. De volgende onderwerpen komen aan de orde:

- vertellen over een zwangerschap aan peuters en kleuters

- seksuele voorlichting op 7 à 8 jarige leeftijd

- voorbereiden op de lichamelijke veranderingen puberteit

- tiener en seksualiteit

- 'begeleiden' in het krijgen en hebben van verkering in de tienerjaren

Tijdens de 1e ronde zal er meer nadruk liggen op de leeftijd 0 – 12 jaar. Tijdens de2e ronde zal het accent meer liggen op pubers en jong volwassenen.

Workshop 3 “Social media” wordt verzorgd door Jiska Meerman, medewerkster Jeugdpunt Putten . Steeds meer en steeds langer wordt er ook door onze jongeren gebruik gemaakt van de social media. Als je als christen wilt leven, hoe zit het dan bijvoorbeeld met de hoeveelheid tijd die je besteedt aan sociale media en hoeveel tijd aan God …

Workshop 4 “Grenzen en respect” door gemeentelid en jongerenwerker (HGJB) Saskia de Graaf.

Hoeveel “lef “ is er nodig om grenzen trekken en regels af te spreken? Hoe zit het dan met respect voor God en met respect voor ouders en elkaar? Wat is hierin vanzelfsprekend en wat ligt erg gevoelig?

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie