SDC wint in Volendam

16 december 2013 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - SDC behaalde in Volendam een keurige overwinning vlak voor de winterstop. Volendam was beter, maar SDC scoorde. Steffan Vlietstra stuurde Secan Kurdal diep en die scoorde 0-1. Toch bleef Volendam beter en die gingen vol vertrouwen door. SDC kreeg ook kansen via Rick van der Ree Jeffrey van den Brink. Intussen bleef vooral Rene van Hemel overeind onder de druk van Volendam. Sercan Kurdal nam een vrije trap via het hoofd van Jeffrey van den Brink naar Rob Buter, die diagonaal binnenschoot 0-2.

Na rust kwamen Rick Degenaar en Jerry Geurtsen in de ploeg voor Rick van der Ree en Mehmet Kaya.In de 65ste minuut scoorde Henk Kluessien uit een hokschop 1-2. De mooiste aanval van SDC ging over vijf schijven. Kurdal speelde Rick Degenaar aan, via Jeffrey van den Brink en Olivier Pilon op rechts tot de achterlijn bal teruggelegd op de mee gesprinte Jeffrey van den Brink, die 1-3 scoorde. Kevin Giele maakte in de 81ste minuut 2-3. Nog tien minuten en vooral Rene van Hemel hielp SDC over de streep.