Keeper Van Hemel houdt niet van reservebank

16 december 2013 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Op dit moment verdedigt René van Hemel het doel van hoofdklasser SDC met verve en mede dankzij hem staat SDC redelijk veilig op de gedeelde zesde plaats.

door Maarten van der Meer

Als driejarig jongetje liep René al rond bij Rood-Wit'58, waar zijn vader voorzitter is. Op zijn zesde speelde hij zijn eerste officiële wedstrijd en met 17 jaar stond hij in het tweede. Een jaar later verdedigde hij het doel van Rood-Wit I, waar hij zes jaar achtereen keepte en geen wedstrijd miste. Hij promoveerde met zijn club naar de derde klasse, maar toen er 8 man uit het eerste stopte, degradeerden zij weer naar de vierde klasse. René van Hemel ,,Ik was benieuwd of ik ook de hogere klassen aankon, dus onderzocht ik de belangstelling, die er voor mij bestond. Doordat SDC Ghalid Benlahsen weer had aangetrokken, zou ik daar bankzitter worden. Het werd DVS Ermelo, maar ik had concurrentie van nog twee keepers, dus na twee seizoenen verdween ik ook daar. Trainer Bert van Hunenstijn kende ik als trainer van EFC, tegenstander van Rood-Wit. Nu was hij trainer bij Zwart -Wit en vroeg mij om daar te komen spelen. Het eerste seizoen promoveerden wij en ik had er maar zeven doorgelaten. Het tweede seizoen wisten we ons te handhaven. Nunspeet had belangstelling en dat kom ik niet laten lopen. Ik kwam van Rood-Wit ( vierde klasse ) en nu kon ik in de hoofdklasse C gaan spelen."

,,Het seizoen erna haalde Nunspeet de ervaren Gerben Jan Ruizendaal van DOVO en omdat ik geen zin had om op de bank te belanden, wist ik wat mij te doen stond. Bert van Hunenstijn was intussen trainer van SDC geworden en hij vroeg mij. Geen spijt, want we draaiden een goed seizoen en tot ieders verbazing promoveerden we naar de hoofdklasse. Vooral de promotiewedstrijden waren geweldig en met een paar goede reddingen had ik ook mijn aandeel in dit resultaat."

Trainer Bert van Hunenstijn over Van Hemel: ,,Uitstekende reflexen, prima coaching en schat spelsituaties goed en snel in. Bijna een ideale prof en sociaal betrokken."

Doordat verdediger Wilbert Scheenstra voor lange tijd is uitgeschakeld, komen deze eigenschappen goed van pas. René is getrouwd met Esther, die hij bij Rood-Wit leerde kennen en heeft twee zonen, Lars en Mout. Hij hoopt dat ze gaan voetballen, maar met twee en een half en een half jaar is dat nog niet aan de orde. Wat hij volgend seizoen gaat doen weet hij nog niet zeker, wel zeker is dat hij terugkeert naar Rood-Wit en wie leider wordt als zijn kinderen gaan voetballen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie