Dames OMS komen tekort

16 december 2013 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Donderdagavond 12 december stond de wedstrijd van de OMS dames 1 gepland tegen koploper EVV. De wedstrijd startte later dan gepland waardoor de dames ongeveer 3 kwartier later pas begonnen aan de strijd. Al vanaf de eerste minuut was duidelijk dat OMS niet voor niets naar Elburg af was gereisd. Ze wilden het de koploper zo lastig mogelijk maken. De eerste punten vielen vrij vlot achter elkaar aan de kant van EVV. Daarmee lieten zij gelijk zien hoe het komt dat zij bovenaan in de poule staan. Bijna iedere aanval van OMS wisten zij op te vangen en deze met een goede aanval tot een punt te maken. Hierbij moet opgemerkt worden dat de dames van OMS ook nog niet helemaal op scherp stonden. EVV liep uit en won de set met een uitslag van 25-14.

Coach Jibbe van Bekkum sprak zijn dames toe en benadrukte dat zij zich niet moesten laten wegspelen door EVV en zelf het heft in handen moesten nemen. Uit gaan van je eigen kracht en je eigen spel spelen. Verder gaf hij nog de nodige verdedigende instructies waardoor de pass beter aankwam bij de vervangende spelverdeelster Diane Bakker uit de meiden A. De dames pakten dit goed op en wisten de nodige punten te scoren. Celine Elbertsen was nogmaals gevraagd om mee te doen,wegens de nog steeds voortdurende blessures binnen het team en mocht deze set ook meespelen. Helaas bleek EVV over de langste adem te beschikken en wisten zij ook de tweede set winnend af te sluiten met 25-18.

De derde set stond er een ander OMS. De dames waren gretig en stonden nu wel op scherp. Er werden goede setup's gegeven die met slim spel en harde aanvallen afgemaakt werden tot een punt. De ballen vielen goed en de punten kwamen binnen. Bij een voorsprong van 19-13 volgde er een time out. Coach Jibbe van Bekkum benadrukte dat de dames vooral door moesten gaan en dat ze deze set winnend af zouden kunnen sluiten. Door wat pech en slordigheid aan de kant van OMS ging de set jammer genoeg verloren met 25-21.

De dames waren helaas niet weerbaar genoeg om in de laatste set alles nog te geven. De teleurstelling van het verlies van de vorige set was groot waardoor EVV de set won met 25-9. Door dit verlies sluiten de Puttense volleybaldames de eerste helft van de competitie af met een 4e plek. In het nieuwe jaar hoopt de ploeg weer compleet te zijn en een plek bij de top 3 te bemachtigen.