Meeuwen veel te sterk voor Thrianta

16 december 2013 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Het is al weer even geleden dat beide ploegen elkaar voor het laatst hebben ontmoet. Thrianta is een stugge ploeg, die het niet zozeer van de technische kwaliteiten moet hebben, maar meer van de strijdlust. De ploeg uit Hoogeveen speelt een bekend spelletje waarbij lange heren in de afvang gaan staan waardoor er met name vanuit het schot dreiging moet komen. Vorige week had Thrianta het koploper Antilopen nog lastig gemaakt waarbij de Leusdenaren nipt wonnen, 17-19. De Meeuwen was dus gewaarschuwd dat de Drentenaren hun huid zo duur mogelijk gingen verkopen.

Met A1-junior Lars Mouw in de basisopstelling, die net als zijn teamgenoot Noah Bijsterbosch die later zou invallen, zijn debuut maakte in Meeuwen 1 startte de ploeg van Peter Hage de wedstrijd. Via Romy Bijsterbosch en Danny van Vloten liep de Meeuwen vlot uit naar een 2-0 voorsprong. Door de hoge balcirculatie wisten de spelers van de Meeuwen zich regelmatig aan hun tegenstander te onttrekken. Voor de toeschouwers mooi om te zien, maar niet effectief als de kansen die ontstaan niet afgerond worden. Na de 2-0 voorsprong ontbrak de scherpte in de Puttense aanval waardoor Thrianta bij kon blijven tot 4-4. Voor de gasten uit Hoogeveen was dat de laatste keer in de wedstrijd dat ze gelijk kwamen met de Meeuwen. De formatie van Hage kwam in de wedstrijd en liet zien waarom het op de tweede plaats staat en Thrianta onder de streep bivakkeert. Binnen een kwartier was de 4-4 stand omgebogen in een 13-4 voorsprong en was duidelijk dat de Meeuwen een paar maten te groot zou zijn voor Thrianta. In de tweede helft van het zelfde laken een pak. De Meeuwen was veel beter dan Thrianta al slaagde de ploeg er niet in om de scherpte vast te houden. De voorsprong was echter zo groot dat Thrianta de Meeuwen niet kon bedreigen. De gelegenheid voor Peter Hage om met het oog op de topper tegen Antilopen a.s. zaterdag 21 december een aantal spelers te 'sparen'. Noah Bijsterbosch mocht niet lang nadat hij in het veld was gekomen voor Richard Tibbesma tekenen voor de 24-11. Een noodzakelijke overwinning met bij vlagen goed korfbalspel die vertrouwen geeft voor de ontmoeting tegen Antilopen in Leusden. Antilopen verloor in Stiens tegen CSL met 18-15. Het gat tussen de Meeuwen en Antilopen bedraagt nu nog maar 1 punt. De inzet volgende week is dus de koppositie in de 1e klasse B. De wedstrijd in sporthal de Korf in Leusden begint zaterdag om 19.50 uur.

Doelpunten: Marko van Vugt 6, Richard Tibbesma 5, Danny van Vloten 3, Romy Bijsterbosch 3, Marit van den Ham 3, Lars Mouw 3, Noah Bijsterbosch 1.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie