Estafette Leeuwarden-Putten groot succes

16 december 2013 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - De estafetteloop georganiseerd door de stichting Putten Steunt Serious Request is afgelopen zaterdag letterlijk en figuurlijk uitgelopen tot een groot succes. De 125 kilometer van Leeuwarden naar Putten zijn door ruim dertig hardlopers samen volbracht. Naast het feit dat door deze loop het goede doel werd gesteund, was het ook nog eens een gezellige dag vol samenhorigheid.

door Angela de Graaf

Al weken lang wordt er geld ingezameld voor de landelijke actie van Serious Request. De estafetteloop is dit jaar voor het eerst, maar is zeker geen ondergeschoven kindje. Volgens coördinator Gert de Graaf is het één van de hoogtepunten: ,,Deze estafetteloop kenmerkt onze stichting. We doen het met z'n allen en iedereen draagt op zijn of haar manier een steentje bij. Dat doen de lopers vandaag ook. Schitterend om te zien hoeveel kilometers er worden afgelegd!"

De organisatie en de hardlopers waren zaterdagochtend al vroeg uit de veren. Om acht uur 's ochtends gingen de lopers van start in Leeuwarden. Op het Wilhelminaplein, de locatie van het glazen huis, gingen de eerste vijf lopers voor de eerste 32 kilometer naar Joure. Willem Stormbroek was één van die starters: ,, Dit is een super initiatief! Wij zijn volgend jaar sowieso weer van de partij. We hopen dat het dan nog groter aangepakt gaat worden. Het is niet alleen goed voor het goede doel, maar ook voor de samenhorigheid van de hardlopers en alle andere betrokken!"

Het enthousiasme van de hardlopers zorgde ook nog eens voor sportieve prestaties. Iedereen volbracht zijn of haar eigen vastgestelde doel. Herman Huisman was blijkbaar met zijn goede been uit bed gestapt want hij liep uiteindelijk de meeste kilometers. De hovenier volbrachte de eerste 32 kilometer zonder te stoppen: ,,Het lopen ging lekker. De laatste kilometers voelde ik mijn bovenbenen iets, maar over het algemeen ging het goed. Daarnaast is de sfeer echt super! Echt tof om dit samen te mogen doen!"

Dat de sfeer goed was bleek wel tijdens de zogenaamde wisselpunten. Op deze punten werden de hardlopers afgelost door de volgende groep lopers. Vol enthousiasme werd elke groep binnen gehaald. Vervolgens werd de andere groep onder luid gejuich aangemoedigd voor hun eerste kilometers. Bea van Helsdingen: ,, Dit is toch geweldig! Ik ben blij dat onze loopgroep is gevraagd voor vandaag. Het is net weer even iets anders. Iedereen uit onze groep heeft ongeveer vijf kilometer gelopen. Zo dragen we allemaal bij aan dit mooie initiatief''

Naast de estafetteloop voor volwassenen is er aanstaande vrijdag een kerstmannenloop voor de kinderen van de basisscholen. Tom Dokter van Jong Putten en tevens hardloper afgelopen zaterdag vertelt: ,,Vanaf drie uur gaan we van start. Kom gezellig langs en doe mee. Na afloop kun je genieten van heerlijke gratis chocolademelk!"

De volwassenen hebben het in ieder geval goed voor gedaan voor de kinderen. Via Leeuwarden, Joure, Lemmer, Urk, Swifterband, Biddinghuizen, Harderwijk en Ermelo kwamen de lopers uiteindelijk in Putten aan. De laatste kilometers werden zij vergezeld door alle andere hardlopers die zaterdag meegelopen hebben. Rond negen uur werden de lopers vol enthousiasme onthaald bij de finish op het Oranjeplein bij De Dikke Deur. Hoeveel de estafetteloop heeft opgebracht is niet bekend. Dit wordt allemaal opgeteld bij het andere geld en maandag meegenomen naar het glazen huis. Zou het totaalbedrag meer zijn dan vorig jaar? We gaan het meemaken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie