Grondleggers Putten4One geven stokje over

20 december 2013 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - De initiatiefnemers van Putten4One stoppen dit jaar met de organisatie van het evenement. Ronald en Harriet van der Ploeg geven na vijf jaar het stokje over. Twee mensen die met hart en ziel een stevige basis hebben gelegd voor dit christelijke feest. Al is het echtpaar ervan overtuigd dat er maar één grote regisseur was, en is en dat is Jezus.

door Angela de Graaf

Het enthousiasme voor het evenement komt in drievoud over de tong rollen van het echtpaar. Toch is afgelopen jaar het besluit genomen om dit jaar te stoppen met de organisatie. Deze beslissing was niet bepaald makkelijk: ,,We voelde ons verantwoordelijk voor het evenement en dan is zo'n beslissing lastig. We namen telkens teveel op onze schouders en dan word het simpelweg gewoon te veel'', aldus Ronald. Het is nu tijd voor wat meer rust volgens Harriet: ,,Het kwam soms wel eens voor dat we zo tien avonden achter elkaar iets hadden. Dan kom je toch tot de conclusie dat dat niet goed is.''

Ronald en Harriet kijken met een tevreden blik terug op het ontstaan van Putten4One. Na een aantal vervelende jaren met veel zorg en ziekte ervoer het echtpaar God als nooit te voren. Het tweetal kon het wel van de daken schreeuwen. Het idee voor een christelijk evenement ontstond: ,,Wij Puttenaren zijn erg goed in het organiseren van grote evenementen, maar waarom was er nog geen evenement voor God?'' vertelt Ronald. Een mooie manier volgens Harriet om vanuit een interkerkelijke organisatie iets op te zette: ,,Wij zijn van mening dat we veel meer naar buiten moeten treden. Net als Jezus, samen de straten in."

Het opstarten van het evenement had de nodige voeten in de aarde, maar uiteindelijk is het toch van de grond gekomen: ,,Wat een herinneringen. We hebben zoveel getuigenissen gehoord. Mensen die na een concert opnieuw hebben gekozen voor de Heer of vriendschappen die ontstaan zijn tijdens het evenement. Er is zelfs een huwelijk uit ontstaan. Ik zou die mensen nog graag een keer willen ontmoeten", aldus Harriet.

Het echtpaar heeft de afgelopen vijf jaar met veel enthousiasme, liefde en passie voor het geloof de nodige taken van het concert op zich genomen. Ze zaten allebei zowel in het kernteam als in het sponsorteam. Daarnaast zat Harriet ook nog in het communicatieteam. Het echtpaar is dankbaar voor de afgelopen jaren: ,,We zijn dankbaar dat mensen tot geloof zijn gekomen door het concert en dat het evenement nu echt op de kaart staat. We hebben vertrouwen in de huidige organisatie en daarmee ook vertrouwen in de toekomst van het evenement",, aldus Ronald en Harriet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie