20 december 2013 om 00:00 Nieuws

Beste Paul Nolens,

Hierbij een stukje voor in de Puttenaer met daarbij 2 foto's.

Jullie moeten maar kijken welke foto het beste is.

Is het mogelijk dat deze nog in de krant van volgende week komt?

Met vriendelijke groet,

Wouter van den Berg

Sluis Optiek & Optometrie

Dorpsstraat 27

3881 BA

Putten

0341 356 166

www.sluisoptiek.nl

info@sluisoptiek.nl

----- Original Message -----

From: Paul Nolens

To: 'Sluis Optiek'

Sent: Wednesday, December 04, 2013 12:56 PM

Subject: RE: Landelijke actie vuurwerkbrillen

Beste Fleur,

Helaas hebben wij niet het budget om onze verslaggevers langs te sturen bij 'dit soort' onderwerpen. Dat is niet oneerbiedig bedoeld, de praktijk leert ons dat bij dergelijke onderwerpen, die niet te ingewikkeld zijn, mensen prima in staat zijn om zelf met een stukje tekst en een foto te komen. Dat wil ik jullie dus ook vragen in dit geval. Kunnen jullie zelf een foto en een tekstje aanbieden? Het liefst direct nadat het maandag heeft plaatsgevonden? Dan kunnen wij het inplannen voor de krant van volgende week. De voorkeur heeft een liggende foto en de tekst mag zo'n 2000 tekens inclusief spaties zijn (dus niet woorden!).

Ik hoor graag of dit gaat lukken.

Met vriendelijke groet,

Paul Nolens

Eindredacteur BDUmedia

Tel: 0342- 494 818

Mob: 06-131 049 12

www.twitter.com/paulnolens

DeStadAmersfoort.nl - LeusderKrant.nl - DeStadNijkerk.nl - DePuttenaer.nl - NieuwsbladDeBand.nl - HetKontaktVeluwsNieuwsblad.nl - Veluweland.nl

Via de websites van onze titels kunt u uw nieuws aanleveren via de link 'Deel je nieuws'.

------------------------------------------------------------------------------

Van: Sluis Optiek mailto:info@sluisoptiek.nl

Verzonden: woensdag 27 november 2013 16:20

Aan: Paul Nolens

Onderwerp: Landelijke actie vuurwerkbrillen

Beste Paul,

Zoals vanmorgen aan de telefoon besproken sponsort Sluis Optiek en Optometrie dit jaar de landelijke actie "Nederland oogletselvrij" voor de Puttense basisscholen De Schovenhorst en De Korenbloem.

Via www.nederlandoogletselvrij.nl kom je aan meer achtergrondinformatie.

Wij gaan deze vuurwerkbrillen maandag 9 december officieel op de scholen aanbieden. We willen daar graag een persmomentje van maken. Met een verslaggever en fotograaf als het kan. Zoals je het aan de telefoon aangaf, begreep ik dat dit niet de normale gang van zaken is bij de Puttenaer. Bij lokaal nieuws kan ik me dat goed voorstellen, maar aangezien dit om een landelijke campagne gaat, wil ik vragen of er een uitzondering gemaakt kan worden.

De precieze tijd voor het aanbieden is nog niet bekend. Dit is vandaag uitgezet bij de locatiemanagers en zij komen daar morgen bij ons op terug.

Kun je ons laten weten of het lukt om een journalist/fotograaf daarheen te sturen?

Mocht dat toch echt niet gaan lukken, kun je ons dan vertellen hoeveel woorden het stukje mag worden en of je een staande of liggende foto wil hebben?

Met vriendelijke groeten,

Fleur Wever

Sluis Optiek en Optometrie

------------------------------------------------------------------------------

Ik gebruik de gratis versie van SPAMfighter

14834 spam-mails zijn er tot op heden geblokkeerd.

Uw PC enorm traag? Klik voor de oplossing!

------------------------------------------------------------------------------

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------

De informatie in dit e-mail-bericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde(n). Verstrekking aan en gebruik door anderen is niet toegestaan.

Door de elektronische verzending van het bericht kunnen er geen rechten worden ontleend aan de informatie.

Eventuele bijlagen die beveiligd zijn met wachtwoorden of anderszins versleuteld, zijn niet gecontroleerd op virussen. Het is verstandig dit alsnog te doen.

BDU staat er niet voor in dat dit bericht en/of bijlage(n) op generlei wijze schade kan veroorzaken, hoegenaamd ook, en aanvaardt daarvoor geen enkele aansprakelijkheid.

------------------------------------------------------------------------------

--

Ik gebruik de gratis versie van SPAMfighter.

14984 spam-mails zijn er tot op heden geblokkeerd.

Wij zijn een gemeenschap van 7 miljoen gebruikers in strijd tegen spam.

Download de gratis SPAMfighter via deze link: http://www.spamfighter.com/lnl

--------------------------------------------------------------------

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

--------------------------------------------------------------------

Sluis Optiek sponsort vuurwerkbrillen voor Puttense basisscholen

In het kader van de landelijke actie Nederland Oogletselvrij sponsorde Sluis Optiek en Optometrie ruim 300 vuurwerkbrillen. Op de Puttense basisschool de Schovenhorst werden aan alle kinderen van groep 8 een speciale vuurwerkbril overhandigd door Wouter en Inge van den Berg. Ook op de basisschool de Korenbloem werden vuurwerkbrillen uitgedeeld. In samenwerking met Nederland Oogletsel vrij en glasfabrikant Zeiss sponsort Sluis Optiek & Optometrie de vuurwerkbrillen voor de kinderen.

Oogzorg en preventie zijn belangrijke pijlers voor Sluis Optiek en Optometrie. Daarom was het voor Wouter en Inge zonder twijfel dat zij iets moesten doen zodat de Puttense jeugd een veilige jaarwisseling kan hebben. Donderdagochtend werden de brillen uitgedeeld op de Schovenhorst aan de kinderen van groep 8 van meester Richard. De kinderen reageerde enthousiast op de vuurwerkbrillen en klommen gelijk op de tafel voor een foto. In groep 8 hadden ze al veel geleerd over vuurwerk.

De bril die werd uitgedeeld is speciaal ontworpen met grote glazen die de ogen aan de zijkanten goed afsluiten. Hierdoor heeft rondvliegend vuurwerk minder kans om blijvende schade aan de ogen toe te brengen. Jaarlijks zijn er vele slachtoffers te betreuren, met name van toekijkende kinderen. In ruim 40% van alle gevallen houden de slachtoffers er blijvend letsel aan over. Voornamelijk kinderen en (jonge) mannen worden vaak slachtoffer van letsel aan ogen en handen. Daarbij zijn het vaak niet eens zijzelf die het vuurwerk afsteken, ruim de helft van de slachtoffers is omstander. Sinds een paar jaar worden, voorafgaand aan de jaarwisseling, landelijke acties op touw gezet om letsel door vuurwerk in te perken.

De kinderen mochten zelf een kleur uitzoeken. Alle leerlingen van de Schovenhorst en de Korenbloem hebben een gratis vuurwerkbril mogen ontvangen. De vuurwerkbrillen zijn ook verkrijgbaar voor ? 3.95 bij Sluis Optiek & Optometrie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie