Kerstindoor Het Gouden Span

23 december 2013 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Zaterdagavond 21 december heeft bij Menvereniging Het Gouden Span de jaarlijkse Kerstindoor plaatsgevonden. Een technisch parcours gebouwd door Wilco van Veluw was voor jong en oud een hele opgave.

Jeugdlid Denise van den Brink was met Calvin na twee parcoursen de snelste, gevolgd door Anouk van de Beek en Demi van den Brink. Bij de volwassenen was het deelnemersveld van de enkelspan pony's groot. Siebelink's Hoeve Dirk was in topvorm, dus ging Carry Coveen met de winst naar huis. Op de tweede plaats eindigde Isabel van Barneveld en derde werd Kees van de Beek. De tweespan ponyrubriek werd een prooi voor André van de Beek. Met Floortje en Sparrow wist hij de snelste tijd in twee parcoursen neer te zetten. Rick Zoet bezette de tweede plaats gevolgd door Pamela Zwanenburg. De rubrieken enkel- en tweespan paard en vierspan pony waren minder vol dan de andere rubrieken, maar toch moest er voor gereden worden. Marlies van Losenoord wist haar Sam vloeiend door het parcours te sturen, wat resulteerde in een eerste plaats. Bij de tweespan paarden was Siebe Huisman met Jamy en Siep de allersnelste en Aart van de Kamp senior was heer en meester met zijn bonte vierspan.

Heftige strijd om Be-Pall cup

Later op de avond werd de duorun gehouden, waarbij telkens twee aanspanningen in een spiegelparcours het tegen elkaar opnemen en strijden om de Be-Pall cup. Tijdens deze afvalrace is behalve de snelheid van de aanspanning de handigheid van de groom (bijrijder) van groot belang, omdat diegene halverwege het parcours alle kegels moet omgooien en de aanspanning pas verder kan als dit succesvol is afgerond. Bij de jeugd namen de zusjes Demi en Denise van den Brink het tegen elkaar op. Denise had topgroom Gert Wouters mee, waardoor zij als eerste de finishlijn passeerde. Bij de volwassenen waren het ook de "Brinkjes" die in de finale zaten: Aalt van den Brink en Evert van de Brink hadden voorgaande rondes steeds gewonnen. Aalt had Aalt van de Veen bij zich en dat bleek een goede keus: binnen no-time waren alle kegels omgegooid en kon de Be-Pall cup door een trotse Aalt in ontvangst genomen worden.

Hotter than my daughter

Niet alleen kon men prijzen winnen door snelle tijden neer te zetten. Ook was er voor het origineelste geheel een extra prijs: een meter krentenbrood. Vooral de jeugd had hun uiterste best gedaan om zo mooi en origineel mogelijk voor de dag te komen. Wel heel actueel was de aanspanning van Anouk van de Beek. Verkleed als "witte Pieten" waren zij het origineelste geheel. Bij de volwassenen was Marlies van Losenoord "Hotter than my daughter". Met Gordon achterop was het plaatje compleet en goed voor een meter krentenbrood.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie