Elf dagen voorleesplezier bij bibliotheek

3 januari 2014 om 00:00 Nieuws

VELUWE - De Nationale Voorleesdagen zijn in 2014 van woensdag 22 januari t/m zaterdag 1 februari. Deze Voorleesdagen starten, net als elders in het land ook in de vestigingen van Bibliotheek Noordwest Veluwe met het Nationale Voorleesontbijt op 22 januari. Daarnaast wordt er dagelijks voorgelezen, worden nieuwe jeugdleden t/m 5 jaar verwelkomd met een cadeautje en zijn er in de voorjaarsvakantie Vrolijke Voorleesvoorstellingen georganiseerd.

De Nationale Voorleesdagen zijn speciaal gericht op kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Voorlezen is leuk en nuttig: het versterkt de band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling en schoolprestaties. Prenten- en voorleesboeken worden tijdens de Nationale Voorleesdagen volop onder de aandacht gebracht.

Het Nationale Voorleesontbijt

Tijdens het Nationale Voorleesontbijt op woensdag 22 januari lezen overal in het land bekende Nederlanders voor op scholen, peuterspeelzalen e.d. In de vestigingen van Bibliotheek Noordwest Veluwe zijn het de burgemeesters die om 9.00 uur voorlezen in de bibliotheek zelf. In iedere gemeente is een schoolklas hiervoor speciaal uitgenodigd. Na het voorlezen zal er samen worden ontbeten.

Iedere dag voorlezen

Tijdens de Nationale Voorleesdagen zal er in onze vestigingen ook dagelijks worden voorgelezen aan kinderen t/m 5 jaar. Van maandag tot en met vrijdag is dit steeds om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Het Prentenboek van het Jaar Krrrr…okodil! van Catherine Rayner zal hierbij in ieder geval steeds voorgelezen worden.

Cadeautas

Omdat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met voorlezen kunt u uw kind t/m 5 jaar tijdens de Nationale Voorleesdagen gratis inschrijven als bibliotheeklid. Uw kind ontvangt dan een leuke cadeautas.

Vrolijke Voorleesvoorstellingen

Als afsluiting van de Nationale Voorleesdagen zijn er in de voorjaarsvakantie Vrolijke Voorleesvoorstellingen georganiseerd. Willemijn de Weerd en Marieke Booy hebben voor ons een speciale voorstelling over Krrr…okodil! gemaakt, die in onze 5 vestigingen te zien zal zijn op 19, 20 en 22 januari. Kijk voor informatie over deze voorstelling en de kaartverkoop op onze website.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie