Promotieteam beloont 'WinterBob' tijdens nieuwjaarsreceptie Putten

3 januari 2014 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Als onderdeel van de WinterBob-campagne was vrijdag 3 januari een Bob promotieteam van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG) aanwezig tijdens de nieuwjaars-receptie van de gemeente Putten. Een speciaal getraind Bob-interventieteam gaat tijdens de receptie op zoek naar de échte Bob en beloont deze met een origineel Bob rijbewijs. Gedachte achter de Winterbob-campagne is dat bij het uitgaan veel mensen al de Bob-afspraak maken. Bij bezoek aan familie en vrienden, zeker tijdens feestdagen, of evenementen zoals recepties is dat helaas nog minder vanzelfsprekend. Vaak wordt er dan wel alcohol geschonken. Reden voor het ROVG om diverse gemeenten, waaronder Putten, te vragen haar eigen receptie open te stellen voor de Bob-gedachte en bezoekers te trakteren op onder andere alcoholvrije cocktails. Een vijfde van het jaarlijkse aantal verkeersslachtoffers is het directe gevolg van alcohol in het verkeer. In 2010 ging het in Nederland om 130 doden en 4.000 ernstig gewonden.

Burgemeester Henk Lambooij: verrassend en prima initiatief

'We vinden het een prima initiatief om op deze verrassende en aansprekende manier aandacht te vragen voor de Bob-boodschap', aldus Henk Lambooij, burgemeester van Putten en lid van het (dagelijks) bestuur van het ROVG. 'Met ingang van 2014 is de leeftijdsgrens voor jongeren om alcohol te kunnen bestellen of kopen, verhoogd van 16 naar 18 jaar. Door Bob op onze eigen receptie toe te laten, laten we als gemeente zien dat we het onderwerp alcohol en verkeer serieus nemen. We zijn niet tegen het drinken van alcohol, maar vinden wel dat mensen die daarna nog aan het verkeer deelnemen, goed moeten nadenken over de manier waarop zij veilig thuiskomen. Niet alleen voor henzelf, maar juist ook voor andere weggebruikers'.

Via een interactieve Bob Facebook app en quiz kunnen bezoekers ter plekke hun kennis over alcohol en verkeer testen. Als dank voor het spelen van de Bob-rol, mag men vervolgens op de foto met de supergrote Bob duo-wup die het ROVG speciaal voor de Gelderse Bob-campagne heeft laten ontwikkelen.

Gelderse WinterBob-campagne 2013 en begin 2014

Als onderdeel van een pilot bezoekt het Gelderse Bob promotieteam deze winter drie recepties van gemeenten. Volgend jaar wil het ROVG dergelijke bezoeken ook uitbreiden naar andere maatschappelijke organisaties en bedrijven. Vanaf medio maart 2014 wordt de Bob-campagne voortgezet in en rond sportkantines en clubhuizen.

Over de landelijke WinterBob campagne

De landelijke Bob-campagne is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en zijn campagnepartners (provincies en regionale organen verkeersveiligheid, gemeenten, Veilig Verkeer Nederland, Stichting Verantwoord Alcoholgebruik, politie en justitie) en richt zich op het voorkomen van rijden onder invloed van alcohol.

Over het ROVG

Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG) maakt sinds begin 2014 deel uit van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost Nederland, een samenwerkingsverband tussen overheden, politie, justitie en organisaties op verkeersveiligheidsgebied in de provincies Gelderland en Overijssel.

Zij werken nauw en actief samen aan het structureel verbeteren van de verkeersveiligheid in de beide provincies.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie