Succesvol weekend voor Orion

20 januari 2014 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Op zaterdag 18 januari trokken diverse disciplines van Orion er op uit om zich in de Gelderse regio te laten zien. De dames turnden in Lelystad, de heren turnen waren aanwezig in Wageningen en jazzdansgroepen toonden hun spektakel in Twello.

Turnen dames

Zowel bij het dames- als heren turnen zijn enkele deelnemers gepromoveerd en zij moesten voor het eerst uitkomen in hogere niveaus.

Orion reisde met 10 deelneemsters af naar de wedstrijden in Lelystad en deze meisjes hebben een prima wedstrijd geturnd!

Bij de dames senioren moest Chantal Pieper het opnemen in een zware divisie, de eisen waren hoog. Chantal turnde een prima wedstrijd, was bijna onverslaanbaar op de evenwichtsbalk en eindigde op een mooie 8e plaats in deze nieuwe categorie.

Gertine de Graaf had vorig jaar alleen maar gouden medailles mee naar huis genomen en komt dit jaar een divisie én een niveau hoger uit. Ze turnde een buitengewoon mooie sprong en vloeroefening en hield de eer van vorig jaar hoog! Ze mocht ook in dit hoge niveau een gouden medaille in ontvangst nemen!

Turnen heren

De heren waren met een ploeg van 8 deelnemers duidelijk aanwezig op de wedstrijden keuze-oefenstof in Wageningen. Een spannende dag omdat voor het eerst geturnd zou worden met de nieuwe oefenstof. Elke turner stelt aan de hand van het nieuwe reglement zijn eigen oefening samen op de zes verschillende toestellen met als doel het behalen van een medaille op de meerkamp.

Ook hier werden bijzondere prestaties geleverd!

In de gecombineerde categorie junioren 17/18 jaar en senioren 18 jaar e.o. niveau 9 nam Arno Termaat voor het eerst deel in dit niveau, waar hij een mooie 4e plaats behaalde.

Luuk Schagen en Barend Stoffen kwamen uit in de categorie Junior II (17 en 18 jaar) niveau 7. Luuk turnt daarmee twee niveaus hoger en Barend komt zelfs drie niveaus hoger uit dan vorig seizoen. Met zeer kleine verschillen (0,05 pnt tussen de nummer 2 en 4, en een gedeelde derde plaats) werd Luuk uiteindelijk 2e en Barend 4e.

Ook Jaap Stoffer en Renko Meijer zijn dit seizoen twee niveaus gepromoveerd. Zij namen het tegen elkaar op in de categorie Senior (18 jaar e.o.) niveau 7. De verschillen waren erg klein. Na zes toestellen bleek Renko toch de sterkste te zijn, hij werd 1e in deze categorie, Jaap volgde op de voet, de zilveren medaille was voor hem.

Jazzdans

Op de eerste jazzdansdemo van het seizoen in Twello lieten de 120 meisjes van de 8 Oriongroepen zich van hun beste kant zien. Recreatiedansen en wedstrijddansen werden strak en met veel energie uitgevoerd en met daverend applaus beloond. Een goede opmaat naar de eerste de voorronde van het NK, die op 29 maart a.s. voor de 1e keer plaatsvindt in sporthal de Putter Eng in Putten.

(uitgebreide verslagen en foto’s op www.gvorion.nl).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie